Tadić: Izvršićemo haške obaveze

Izvor: B92, 12.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izvršićemo haške obaveze

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kazao je nakon susreta sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton da će Srbija do kraja izvršiti obaveze prema Hagu.

Tadić je rekao i da će Srbija uvek insistirati na procesima i protiv onih koji su počinili zločine nad Srbima.

Tadić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Klintonovom, naveo da će Srbija izvršiti obaveze "ne zbog Haškog tribunala i međunarodne zajednice, već zbog sebe same". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Čak i kad bi Haški tribunal sutra prestao da postoji, Srbija bi nastavila potragu za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, sa namerom da se svi optuženi nađu pred licem pravde”, naveo je predsednik Srbije Boris Tadić.

Kad je reč o zločinima nad Srbima, predsednik Srbije je rekao je da je procesuiranje onih koji su počinili te zločine preduslov za pomirenje u regionu.

Tadić je novinarima u Palati Srbija, nakon susreta sa Klintonovom, rekao da Srbija čini sve da hapšenjem preostala dva haška begunca - Ratka Mladića i Gorana Hadžića zatvori "mračnu stranu istorije” 90-ih godina.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton izjavila je u da SAD cene napore Srbije u saradnji sa Haškim tribunalom.

Srbija ulaže velike napore da uhapsi preostale haške begunce i taj napor mora da se ceni, rekla je Klintonova u obraćanju novinarima posle razgovora sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.