Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2012, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Izbori da potvrde strateške ciljeve

KUČEVO -

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da predstojeći izbori, uprkos političkim razlikama učesnika, treba da budu potvrda jedinstvenosti i sloge u pogledu strateških ciljeva i da odmah po njihovom završetku treba formirati vladu.

Ta vlada, rekao je Tadić, trebalo bi odmah da preduzme najvažnije i najteže mere, koje će omogućiti bolji život građanima, a pre svega mere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za smanjenje deficita i nivoa zaduženosti.

"Samo tako će Srbija moći snažno da krene napred nakon što svet, kako najavljuju ekonomisti, izađe iz krize tokom 2013. godine", rekao je predsednik Srbije novinarima u Kučevu, gde je danas, u selu Sena, obišao porodično preduzeća za proizvodnju aluminijumske i PVC stolarije.

Izbori potvrda jedinstvenosti

"Ovi izbori treba da budu, uprkos političckim razlikama, potvrda jedinstvenosti Srbije i sloge oko stateških ciljeva - ulaska zemlje u EU koja znači bolji život za građane, ali i poštovanja svakog nacionalnog prava i identiteta, kao i legitimnih prava Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i svuda gde su ona ugrožena", rekao je Tadić.

On je dodao da su upravo to "crvene linije" oko kojih svi treba da se slože i o kojima rukovodstvo Srbije govori međunarodnoj zajednici.

Tadić je takođe rekao da je veoma važno da izbori budu "bez teških reči i sukoba", odnosno da koliko god mogu budu korektni i fer, što, kako je naveo, nije uvek u prošlosti bio slučaj.

"Danas imamo bolju atmosferu u Srbiji. Nekada su izbori bili pitanje života i smrti, bilo je pretnji i agresija i veliko je ostvarenje ovo što smo postigli transformišući naše mirovno i građansko društvo u kome ljudi poštuju jedni druge, svaki identitet, etničku pripadnost, religijsku posebnost, ali i političku različitost", rekao je Tadić.

Predsednik je poručio da izabrani predstavnici naroda koji dobiju poverenje na izborima moraju da vode računa o interesima građana.

On je istakao da se greške svakako prave ali da se one moraju popravljati, sa idejom da svima u zemlji bude bolje.

Organizovati na najracionalniji način

Prema njegovim rečima, izbori se moraju organizovati na najracionalniji način, bez preteranih sukoba, ali sa sučeljavanjem mišljenja, a da vlada, čim bude izabrana, mora da preuduzme teške mere na smanjivanju deficita i nivoa zaduženosti.

"Međutim, zaduživanje neće moći da prestane", rekao je Tadić i precizirao da sredstva iz kredita treba da idu u infrastrukturu a ne da se plasiraju u plate i penzije.

"Imamo previše primera u regionu i u EU gde su trošili više nego što su zarađivali. Međutim, naša zemlja je sačuvala i političku i ekonomsku sigurnost, uprkos velikim iskušenjima i to je zaista veliki uspeh", naveo je Tadić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.