Tadić: EU opredeljenje Srbije

Izvor: S media, 12.Dec.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: EU opredeljenje Srbije

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas, u razgovoru sa italijanskim novinarima, da se nada da će Srbija u martu dobiti status kandidata za članstvo u EU, ali da, ako i tada odluka bude odložena, neće odustati od svog proevropskog strateškog opredeljenja.

Tadić je u Trstu, odgovarajući na pitanja novinara o povezanosti evropskog puta Srbije i problema Kosova, istakao da je Beograd otvoren za pronalaženje rešenja za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kosovo koje bi zadovoljilo obe strane, ali da ne može ići ispod granice koja ugrožava teritorijani integritet Srbije.

Najdžel Feridž – Britanac koji je zaludeo Srbiju

Veljović: Tadiću se najviše preti

Tadić počeo posetu Italiji

"Možete li da zamislite da neki deo Italije proglasi nezavisnost koju posle priznaju neke države. To bi odmah izazvalo unutrašnju nestabilnost. Kosovo je kolevka naše države i veoma je važno zbog našeg identiteta, jer tamo su naši srednjovekovni manastiri, i to pitanje prirodno izaziva u Srbiji povremene potrese", rekao je Tadić.

"Tražimo rešenje koje će biti održivo i prihvatljivo za obe strane" dodao je predsednik.



Kako je rekao, Srbija neće priznati nezavisnost Kosova ali u tom okviru je moguće naći rešenje po četiri ključna pitanja: kako zaštititi srpsko stanovništvo južno od Ibra, kako zaštititi srpsku državnu i ličnu imovinu, kao i sveta mesta srpske kulture i religije, i pronaći specijalan status za Srbe na severu Kosova.


(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.