Tači: Tadić da se pokloni i ubijenima na Kosovu

Izvor: Blic, 13.Jul.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Tadić da se pokloni i ubijenima na Kosovu

Premijer Kosova Hašim Tači pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića da se pokloni žrtvama srpskih bezbednosnih snaga stradalim tokom rata na Kosovu od 1998. do 1999. godine, piše danas dnevnik "Koha Ditore".

"Predsednik Tadić, kao što se poklonio stradalima u Srebrenici, treba da se pokloni i na Kosovu zbog genocida srpske države", rekao je Tači u Prizrenu.

On je negirao tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Srbije Borisa Tadića da razmeštanje specijalnih jedinica kosovske policije na severu Kosova predstavlja poziv na rat.

Kako dnevnik prenosi, on je još jednom ponovio da se Kosovo zalaže za politiku dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama regiona, uključujući i Srbiju.

"Kosovo nije protiv razgovora o rešavanju životnih problema građana dve zemlje", rekao je kosovski premijer, ističući da se jedino ne može razgovarati o statusu i teritorijalnom integritetu zemlje.

Tači je rekao da očekuje da posle savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde usledi talas novih priznanja Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.