TADIĆ: SRBIJU ČEKA JOŠ 10 GODINA PROMENA

Izvor: Kurir, 04.Dec.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: SRBIJU ČEKA JOŠ 10 GODINA PROMENA

BEOGRAD - Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da Srbiju čeka novih 10 vrlo kompleksnih i teških godina, odlučnih i suštinskih promena tokom kojih će postati članica EU.

"Verujem da će Srbija postati članica EU pre nego što prođe tih 10 godina", rekao je Tadić je na šestom saboru Srpskog pokreta obnove (SPO) u centru Sava. Tadić je rekao da je svrha učlanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbije u EU promena odnosa u Srbiji, uspostavljanje pravne države, modernizacija i razvoj.

Prema njegovim rečima, na sledećim izborima u martu ili aprilu 2012. godine stranke koje čine vladajuću koaliciju, treba da ponovo dobiju podršku građana samo ako isprave greške učinjene u predhodnom periodu. Tadić je istakao da je grešaka bilo, da stranke moraju sada da se menjaju i da je on lično spreman da da svu energiju za ispunjenje svih ciljeva koji su obećani građanima.

On je prisutnim članovima SPO koje je nazvao saborcima tokom prethodnih 20 godina poručio da mora da se završi infrastruktura u Srbiji navodeći obrazovnu, naučnu, energetsku i putnu infrastrukturu.

Prema njegovim rečima, SPO ima ključnu ulogu u demokratskim promenama u Srbiji i dodao da je ta stranka podnosila žrtve i imala snage da opstane u odlučnom nastojanju da uvede Srbiju u EU. "Bićemo i u budućnosti saveznici na tom putu", poručio je Tadić.

Predsednik Srbije čestitao je lideru SPO Vuku Draškoviću jer je "imao snage da svih ovih godina jasno korača ka definisanom cilju i izdrži ogromne prepreke i rizike". "Preživeo je nešto što ne preživi niko u našem okruženju", rekao je Tadić i dodao da je DS sa SPO bila u prvim borbenim redovima u mnogim teškim vremnenima. "Uvek smo bili zajedno kada je bilo teško i tako će biti i ubuduće", rekao je Tadić.

Pored Tadića, saboru SPO prisustvuju Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Rasim Ljajić, Mlađan Dinkić, Nenad Čanak, Dragan Marković, Čedomir Jovanović i Ištvan Pastor. Među gostima je i bivša ministarka spoljnih poslova Austrije i članica austrijske Narodne partije Ursula Plasnik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.