Srbija ima jasnu evropsku perspektivu

Izvor: Beta, 05.Jul.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima jasnu evropsku perspektivu

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su u ponedeljak u Beogradu da , saopštila je predsednikova pres služba.

Tadić je, kako se dodaje, izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa evropskih integracija, jer smatra da je presudno za budućnost Zapadnog Balkana da što pre bude integrisan u Evropsku uniju.

Svako drugo rešenje nije korisno ni za Zapadni Balkan, ni za EU, rekao je Tadić. Predsednik Tadić i Van Rompej razgovarali su i o aktuelnoj situaciji na Kosovu, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Evropskog saveta je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu od kada je u decembru 2009. stupio na dužnost.

Van Rompej se prethodno na Brdu kod Kranja sastao sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, a posle podne će u Zagrebu razgovarati sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. Sastanak sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem je najavljen za sutra ujutru. Predsednik Evropskog saveta će u okviru turneje po regionu posetiti i Prištinu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić i Rompej potvrdili jasnu evropsku perspektivu Srbije

Izvor: Danas, 05.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su danas da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu. Predsednik Srbije je u razgovoru sa zvaničnikom iz Brisela istovremeno izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa evropskih integracija, jer smatra da je za budućnost...

Nastavak na Danas...

Tadić i Van Rompej: Srbija ima jasnu evropsku perspektivu

Izvor: TV Avala, 05.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su danas u Beogradu da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu, saopštila je predsednikova pres služba.

Nastavak na TV Avala...

Srbija ima jasnu evropsku perspektivu

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jul.2010

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su u ponedeljak u Beogradu da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu, saopštila je predsednikova pres služba. Tadić je, kako se dodaje, izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa...

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić nezadovoljan usporavanjem integracija

Izvor: Danas, 05.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu, pri čemu je Tadić "izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa evropskih integracija, jer smatra da je za budućnost Zapadnog Balkana presudno da što pre bude integrisan...

Nastavak na Danas...

Van Rompej u Beogradu

Izvor: BBC na srpskom, 06.Jul.2010, 00:40

Situacija na Kosovu i evropske perspektive Srbije teme su o kojima su razgovarali predsednik Evropskog saveta i njegov domaćin Boris Tadić.

Nastavak na BBC na srpskom...

Tadić i Rompej potvrdili jasnu evropsku perspektivu Srbije

Izvor: Politika, 06.Jul.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su juče da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu...Predsednik Srbije je u razgovoru sa zvaničnikom iz Brisela istovremeno izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa evropskih integracija, jer smatra da je za budućnost...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.