Sednica Glavnog odbora DS: Tadić spreman da vodi vladu, najavljuje promene u stranci

Izvor: Blic, 30.Maj.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Glavnog odbora DS: Tadić spreman da vodi vladu, najavljuje promene u stranci

Pregovaramo sa ciljem da formiramo parlamentarnu većinu, i hoću i spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade Srbije, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije, rekao je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić na sednici Glavnog odbora stranke u Sava centru.

"Spreman sam da preuzmem i vodim Vladu pod uslovom da Demokratska stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na svim nivoima vlasti nosi svoj deo odgovornosti, radi timski i da stane iza mene", rekao je Tadić.

On je rekao da su borba protiv siromaštva, nezaposenosti i borba protiv korupcije i kriminala osnovni ciljevi oko kojih bi trebalo da se okupi buduća vlada Srbije.

"DS će učiniti svaki napor da se formira većina oko ciljeva buduće vlade. To, međutim, ne znači da i druge stranke ne pokušavaju da formiraju većinu u kojoj neće biti DS, ali mi nikako ne odustajemo od naših ciljeva, to je naša temeljna vrednost",kazao je Tadić na sednici Glavnog odbora demokrata.

On je istakao da DS neće odustati od strateških ciljeva - modernizacije, reforme i stvaranja društva na koje će građani biti ponosni.

Tadić, koji je izgubio na predsedničkim izborama od kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, rekao je da Srbija posle izbora nije ista zemlja, ali da razultat DS na izborima čini tu stranku nezaobilaznim činiocem u političkim zbivanjima u Srbiji.

Lider DS najavio je danas da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će kao posledica toga biti posledica i promena unutar te stranke.

"Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci" poručio je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke.

On je članove Glavnog odbora podsetio da su promene i reforme ideologija stranke i da su neophodne i za društvo i za stranku i od njih se ne može odustati dok se ne privedu kraju.

Ciljevi DS ostali su nepromenjeni i posle izbora, kazao je Tadić i dodao da bi DS iz rezultata izbora trebalo da izvuče pouku šta treba menjati, a šta zadržati.

Tadić je naglasio da "ukoliko DS bude u stanju da formira većinu i ima ključnu ulogu u novoj vladi, onda će rezultati izbora biti dobri", i upozorio da ako neka druga politička stranka bude imala ključnu ulogu u vladi, ona neće voditi Srbiju ka EU, nego ka drugoj političkoj orijentaciji.

"Nismo prekinuli ekonomske, bezbednosne i političke procese za koje smo preuzeli odgovornost. To znači da ćemo i u budućnosti preuzimati odgovornost, isključivo u skladu sa interesima građana Srbije i u skladu sa principima, programom i ideologijom Demokratske stranke", poručio je lider demokrata.

Demokratska stanka nema nameru da formira vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi Srbije i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo, rekao je Tadić.

"Dane ispred nas ne možemo odvojiti od onoga što je bilo. Moramo da vidimo s kim ćemo u vladu, kao i s kim ćemo formirati lokalne administracije imajući u vidu interes građana", izjavio je Tadić.

On je ponovio da vladu sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DSS, a da će odmah nakon sednice Glavnog odbora, ako dobije podršku članova, ući u pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima.

"To sam rekao pre izbora i to ponavljam i nakon izbora. Demokratska stranka ući će u vladu sa strankama bliske orijentacije i nema kompromisa oko evropskih integracija, kvaliteta makroekonomske politike, štednje gde je to potrebno na nivou države, a ne građana", rekao je Tadić.

Na početku sednice Tadić podneo je izveštaj o rezultatima rada stranke između dve sednice.

Lider demokrata Boris Tadić prihvatio je kandidaturu za premijera, a DS je prve zvanične razgovore o novoj vladi vodila sa koalicijom oko socijalista.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić spreman da vodi vladu, ali ako...

Izvor: Mondo, 30.Maj.2012

Spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije.., rekao lider demokrata na Glavnom odboru stranke i ponovio da je sasvim sigurno vladu neće formirati ni sa SNS ni sa DSS.

Nastavak na Mondo...

Tadić: Spreman sam da vodim Vladu, biće promena u DS

Izvor: Večernje novosti, 30.Maj.2012

Boris Tadić izjavio da je spreman da preuzme odgovornost za vođenje Vlade ukoliko DS na svim nivoima vlasti preuzme odgovornost. Borba protiv siromaštva i korupcije - ključni ciljevi nove Vlade. Lider demokrata najavio promene u stranci

Nastavak na Večernje novosti...

Sednica Glavnog odbora DS: Tadić dobio podršku da vodi vladu, najavljuje promene u stranci

Izvor: Blic, 30.Maj.2012

Pregovaramo sa ciljem da formiramo parlamentarnu većinu, i hoću i spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade Srbije, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije, rekao je danas predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić na sednici...

Nastavak na Blic...

Demokrate neće sa SNS ni na jednom nivou vlasti

Izvor: Danas, 31.Maj.2012, 01:12

Demokratska stranka neće ulaziti u koalicije sa naprednjacima ni na jednom nivou vlasti u Srbiji, odnosno ni u formiranju parlamentarne većine, niti u konstituisanju vlasti na lokalu, odlučeno je sinoć na sednici Glavnog odbora stranke u Sava centru, kaže za Danas potpredsednica stranke Jelena Trivan....

Nastavak na Danas...

Tadić: Ključni dani pred nama

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2012

Izvor:novosti.rs  Lider DS Boris Tadić na sednici Glavnog odbora dobio podršku da vodi buduću vladu. Slede promene u stranci. Sa SNS, DSS i SRS se na lokalu neće ulaziti u koalicije. SPREMAN sam da preuzmem odgovornost i stanem na čelo buduće vlade Srbije ukoliko Demokratska stranka svom...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.