SDS: Tadić imao jasne crvene linije u vezi kosovske politike

Izvor: Blic, 28.Avg.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Tadić imao jasne crvene linije u vezi kosovske politike

Socijaldemokratska stranka (SDS) saopštila je danas da je Boris Tadić imao jasne crvene linije u kosovskoj politici i pozvala lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića da pojasni kritike na račun bivšeg predsednika države.

Ivanović je ranije danas pozdravio poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu, uz očekivanje da će biti uporniji nego njegovi prethodnici - Vojislav Koštunica i Tadić.

- Koštunica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Tadić nisu bili uporni. To nije bilo dobro, ne treba limitirati tu temu - rekao je on za N1, navodeći da bi u dijalog trebalo da budu uključeni svi.

SDS je u saopštenju zatražila od Ivanovića da javnosti pojasni svoj stav i objasni u kom to unutrašnjem dijalogu Tadić nije bio uporan i koji je to dijalog i važna pitanja u vezi sa KiM vremenski limitirao.

Ta stranka je navela i da je Tadić "za razliku od onih koji danas pozivaju na farsu, a ne na dijalog, imao jasne crvene linije u kosovskoj politici".

"Te linije nisu bile određene vlastoljubljem i međunarodnim aplauzom, već granicama zaštite elementarnih srpskih interesa na Kosovu, mirnim rešavanjem kosovskog problema i očuvanjem evropskog puta Srbije", dodao je SDS.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Vojislav Koštunica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ivanović: Tadić nedovoljno uporan u vezi KiM, SDS:U čemu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2017

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović rekao je danas da prethodnici Aleksandra Vučića, Boris Tadić i Vojislav Koštunica po pitanju Kosova i unutrašnjeg dijaloga nisu bili dovoljno uporni, a tim povodom iz SDS od Ivanovića traže da pojasni svoj stav...Ivanović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.