Roćen: Tadićeva ideja dobrodošla

Izvor: Politika, 27.Nov.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Tadićeva ideja dobrodošla

Inicijativa predsednika Borisa Tadića da Crna Gora i Srbija imaju zajednička diplomatsko-konzularna predstavništva u pojedinim državama, prema skandinavskom modelu, je dobrodošla, kazao je ministar spoljnih poslova Milan Roćen.

„Svaka ideja i inicijativa koja vodi ka jačanju odnosa Crne Gore sa Srbijom, kao i drugim zemljama regiona, uvek je dobrodošla. Isto mislim i za inicijativu predsednika Srbije Borisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Tadića, prilikom nedavne posjete Crnoj Gori o takozvanom skandinavskom modelu predstavljanja u inostranstvu”, rekao je Roćen novinarima u Budvi.

On je kazao da je ta ideja interesantna, dodajući da Crna Gora i Srbija zajedno teže ka „skandinavskom modelu uspostavljanja odnosa” između dve zemalje.

„Kada dostignemo taj nivo, verovatno će i ta ideja tada biti dobrodošla. Iskreno verujem da predsjednici Srbije i Crne Gore, Tadić i (Filip) Vujanović, rade u tom pravcu”, naveo je Roćen.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je ranije da predlog predsednika Srbije o otvaranju zajedničkih diplomatskih predstavništava treba ozbiljno razmotriti.

Tanjug

objavljeno: 27/11/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roćen podržao Tadićevu ideju o zajedničkim predstavništvima

Izvor: Blic, 27.Nov.2010

BUDVA - Inicijativa predsednika Borisa Tadića da Crna Gora i Srbija imaju zajednička diplomatsko-konzularna predstavništva u pojedinim državama, prema skandinavskom modelu, je dobrodošla, kazao je danas ministar spoljnih poslova Milan Roćen. .."Svaka ideja i inicijativa koja vodi ka jačanju odnosa...

Nastavak na Blic...

'Ideja da Crna Gora i Srbija imaju zajednička diplomatska predstavništva dobrodošla'

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Nov.2010

Inicijativa predsednika Borisa Tadića da Crna Gora i Srbija imaju zajednička diplomatsko-konzularna predstavništva u pojedinim državama, prema skandinavskom modelu, je dobrodošla, kazao je danas ministar spoljnih poslova Milan Roćen. “Svaka ideja i inicijativa koja vodi ka jačanju odnosa...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Zajednička diplomatska predstavništva kasnije

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2010

BUDVA, 27. novembra 2010. (Beta) - Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen ocenio je danas da je ideja predsednika Srbije Borisa Tadića o zajedničkim diplomatsko-koznularnim predstavništavima "dobrodošla", ali kada Srbija i Crna Gora dostignu nivo saradnje kakav imaju zemlje Skandinavije. "Crna...

Nastavak na NaDlanu.com...

Zajedničke ambasade da, ali kasnije

Izvor: B92, 27.Nov.2010

Budva -- Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen ocenjuje da je rano za zajednička diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije i Crne Gore... On smatra da je ta ideja predsednika Srbije Borisa Tadića "dobrodošla", ali kad dve zemlje budu dostigle saradnju kakvu imaju države Skandinavije..."Crna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.