Zajedničke ambasade da, ali kasnije

Izvor: B92, 27.Nov.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničke ambasade da, ali kasnije

Budva -- Šef crnogorske diplomatije Milan Roćen ocenjuje da je rano za zajednička diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije i Crne Gore.

On smatra da je ta ideja predsednika Srbije Borisa Tadića "dobrodošla", ali kad dve zemlje budu dostigle saradnju kakvu imaju države Skandinavije.

"Crna Gora i Srbija teže skandinavskom modelu uspostavljanja odnosa. Kada dostignemo taj nivo, verovatno će i ta ideja biti dobrodošla", kazao je Roćen, kao i da veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Tadić i predsednik Crne Gore Filip Vujanović "rade u tom pravcu".

Tadić se prilikom nedavne posete Crnoj Gori založio da dve zemlje razmotre mogućnost izgradnje zajedničkih diplomatsko-konzularnih predstavništava, po skandinavskom modelu, "tamo gde je to moguće, kako bi se s minimumom troškova postigli maksimalni efekti".

Prema Roćenovim rečima, svaka ideja i inicijativa koja vodi ka jačanju odnosa Crne Gore sa Srbijom, kao i drugim zemljama regiona, uvek je dobrodošla.

"Isto mislim i za inicijativu predsednika Srbije Borisa Tadića, o takozvanom skandinavskom modelu predstavljanja u inostranstvu", kazao je šef crnogorske diplomatije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.