Rast izvoza kada prvi automobili krenu u Nemačku

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast izvoza kada prvi automobili krenu u Nemačku

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište.

BEOGRAD, 25. aprila 2012. (Beta) - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ocenio je da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište."Kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište, rast našeg izvoza će biti zasnovan na proizvodu vrhunske tehnologije u oblasti na koju su Nemci posebno ponosni - na automobilskoj industriji", napisao je Tadić u autorskom tekstu za izdanje dnevnog lista "Blic" od srede.Tadić piše da će to biti "impuls" partnerskoj saradnji i s nemačkom automobilskom industrijom, posle energetike, mašinske i elektroindustrije.Kako je naveo, srpska i nemačka industrijska tradicija je duža od jednog i po veka, a nemačke kompanije su u Srbiji poslednjih godina investirale stotine miliona evra, upravo u proizvodnju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.