Tadić: Rast izvoza preko automobila

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Rast izvoza preko automobila

Beograd -- Kandidat DS Boris Tadić kaže da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada automobili iz Kragujevca krenu na nemačko tržište.

"Kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište, rast našeg izvoza će biti zasnovan na proizvodu vrhunske tehnologije u oblasti na koju su Nemci posebno ponosni - na automobilskoj industriji", napisao je Tadić u autorskom tekstu za izdanje dnevnog lista "Blic". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Tadić piše da će to biti "impuls" partnerskoj saradnji i s nemačkom automobilskom industrijom, posle energetike, mašinske i elektroindustrije.

Kako je naveo, srpska i nemačka industrijska tradicija je duža od jednog i po veka, a nemačke kompanije su u Srbiji poslednjih godina investirale stotine miliona evra, upravo u proizvodnju.

"Samo neupućene je iznenadio podatak da je Nemačka postala naš najveći spoljnotrgovinski partner i naše najvažnije tržište", piše Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija u Nemačku najviše izvozi mašine, mehaničke uredjaje, električne mašine i automobilske delove.

Kandidat DS za predsednika Srbije prisustvovao je u nedelju, 22. aprila u Hanoveru otvaranju Sajma tehnologije.

Na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru 11 firmi iz Srbije ima zajedničcki štand. Na Sajmu koji traje do 27. aprila, učestvuje 5.000 izlagača iz 69 zemalja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Rast izvoza kad prvi automobili krenu u Nemačku

Izvor: EMportal, 25.Apr.2012

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kad u drugoj polovini godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište.

Nastavak na EMportal...

Tadić: Rast izvoza kada prvi automobili krenu u Nemačku

Izvor: S media, 25.Apr.2012

Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić ocenio je da će rast izvoza Srbije biti zasnovan na automobilskoj industriji kada u drugoj polovini ove godine prvi automobili iz Kragujevca krenu i na nemačko tržište...Agencija: Ko je platio Tadiću put u Hanover?..Cvetković: Srbija je povoljna...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.