Putin postaje počasni predsednik Srbije

Izvor: Njuz.net, 18.Mar.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin postaje počasni predsednik Srbije

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeSrpski političari ne sumnjaju da će počasni predsednik izvući Srbiju iz krize

BEOGRAD, 18. mart 2011. (Njuz) – Srpski parlament je pokrenuo inicijativu za dodelu titule počasnog predsednika Srbije premijeru Rusije Vladimiru Putinu. Ova ideja dolazi nakon inicijative univerziteta u Beogradu da se ruskom premijeru dodeli počasni doktorat prilikom njegove planirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << posete Beogradu krajem meseca.
Predsednik Srbije Boris Tadić smatra kako ova ideja dolazi u pravom trenutku i da je konačno došlo vreme da se ”formalizuje odnos koji već duži niz godina postoji između naše države i Vladimira Putina.”
– Srbija se ionako prilikom svakog bitnijeg međunarodnog poteza koji treba da povuče konsultuje sa Rusijom, i red je da Vladimir Putin i zvanično bude proglašen za počasnog predsednika - smatra Tadić – Putin je do sada veoma uspešno vodio Rusiju, i doveo je tu napaćenu zemlju na poziciju koju danas zauzima u svetu, a to je jedna od vodećih supersila, dok građani Rusije, koji su kod nas poznatiji kao Rusi, danas uživaju najveći svetski standard i sve društvene slobode - dodaje Tadić, koji je siguran da će Putin kao počasni predsednik Srbije uspeti da i našu zemlju izvuče iz krize jednako uspešno kao što je i Rusiju.
Skoro sve stranke u parlamentu se slažu da počasno stavljanje Srbije Vladimiru Putinu na raspolaganje može imati samo pozitivne posledice po našu zemlju. Predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić misli kako je ovo sasvim logičan potez i pita se zašto takva odluka nije doneta mnogo ranije.
Vladimir Putin je, da podsetimo, već postao počasni vlasnik klubova Crvena Zvezda i Partizan, kao i naftne industrije Srbije, a u slučaju da upravljanje Srbijom sa mesta počasnog predsednika ne donese rezultate, srpska Vlada već planira da se Putinu na raspolaganje stavi i celokupna imovina građana Srbije.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.