Priština preti Tadiću, a Beograd ćuti

Izvor: Glas javnosti, 23.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština preti Tadiću, a Beograd ćuti

BEOGRAD - Najave privremenog premijera Kosova Hašima Tačija da je zabrana ulaska na Kosovo i Metohiju srpskim zvaničnicima koji ne poštuju kosovski Ustav „samo početak“i da „Srbija treba da zaboravi Kosovo“ ostale su bez adekvatnog reagovanja međunarodnih institucija, ali i vrha Beograda.

Kako je rekao i direktor policije Kosova Šeremet Ahmeti ista mera zaustavljanje ili hapšenje, može da se primeni i na predsednika Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Borisa Tadića, „ako pokuša da uđe na Kosovo“.

Sve je počelo od odluke samozvane vlade Kosova, pre nekoliko dana, da zabrani „ulazak“ srpskom ministru za Kosovo i Metohiju Goranu Bogdanoviću zato što je u dosadašnjim „posetama mnogo puta pozivao kosovske Srbe da ne poštuju institucije Kosova“. Takva odluka, navodno se odnosi samo na zvanične odlaske na Kosmet, jer kako nam je rečeno, i ministar Bogdanović i državni sekretar u ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, vikend su proveli sa svojim porodicama u južnoj pokrajini gde i žive. Ipak, ostaje pitanje ko i na koji način može da zabrani državljanima Srbije da se kreću po teritoriji koja je njen legitimni deo.

Ministar Bogdanović je tim povodom izjavio da to ministarstvo nema nikakve kontakte sa kosovskom vladom, a još manje potrebu da od nje traži dozvolu za boravak na Kosovu i Metohiji.

- Za boravak na Kosmetu predstavnici vlade obraćaju se Unmiku ili Euleksu, kao jedinim legitimnim međunarodnim misijama u pokrajini, koja je trenutno pod protektoratom UN, po slovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti - rekao je Bogdanović.

Prema njegovoj oceni, reč je o nameri privremenih institucija u Prištini da se Srbima, žiteljima Kosova, onemogući da borave čak i u svojim kućama.

POKUšAJ PONIžENJA

Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da je ovo još jedan u nizu pokušaja poniženja od strane prištinskog vrha. On procenjuje da bi, kao adekvatan odgovor na to, trebalo da usledi žalba Beograda Unmiku i SB UN koji će u narednih nekoliko nedelja raspravljati o Kosmetu. Još jedan od mogućih poteza Srbije, rekao je, mogle bi da budu i neke kontramere prema kosovskim Albancima u međunarodnim organizacijama.

- Nevolja je, međutim, u tome što Beograd nema na repertoaru neki jak odgovor - rekao je.

Vukadinović je podsetio da pitanje tih „dozvola“, naročito u poslednjih godinu dana, sve intenzivnije sa Unmika prelazi u nadležnost takozvanih kosovskih institucija.

- Unmik sve više postaje samo simbolična misija. Euleks još nije u potpunosti zaživeo a i naklonjeniji je zahtevima Albanaca - objasnio je.

ako ova vlada nema nikakve druge mogucnosti, kako rece vukadinovic, neka momentalno podnese ostavku. seselj i mladic mogu vratiti kosovo gde mu je mesto. jer moljakati evropske dzelate koji su nas zajedno sa amerikom zverski bombardovali, ne moze doneti nista dobro. oni znaju samo silu, kao sto im avganistan pokazuje. nemislim da u danasnjoj ekonomskoj katastrof oni zele jos jedan afgan ili vijetnam. zube pokazite tadicu, ili rep ispod guzice pa u evropu.

Tadici, nemoj da se sekiras. Tebi ce oni u znak zahvalnosti dati titulu pocasnog gradjanina pa ti viza nece ni trebati.

Meni je Tači smešan sa svojim pretnjama! Kao da Tadić svako malo ide na Kosovo i Metohiju, a dobro se zna da on tamo niti ide, niti će mu iko oči skoro videti! Tači, Tači, ne možeš ti našem Borisu ništa! Ako ponovo i zagusti u vezi KiM, Tadić će, oprobanim putevima, pravo u Rumuniju! Ovamo može da puca i gori, predsednik će ponovo biti bezbedan u svom rumunskom egzilu.

Ništa čudno. Sada valjda sledi izvenjenje Borisa Tačija što bi eventualnim svojim boravkom vređao nacionalne osećanje Albanaca. Jadna li si Srbijo!!!

Ja se nazalost radujem ovakvoj odluci siptara sa kosva i Metohije i nadam se da ce uskoro kompletna vlada na celu sa njime otici u posetu nasim sugradjanima. Tako ce se barem ovom ojadjenom i napacenom Srpskom narodu skinuti jaram sa ledja, jer nazalost ovde su im pipci hobotnicki zagazili duboko pa rade sta im je volja a da im niko nista nemoze. Kukali ste na Milosevica ali su ovi mnogo gori od njega. 1. milion evra drzavna tajna zadnje bahato ponasanje.

pa kad je samozvana sto ne ide ? ima ovde pandura na tone, neka ga cuvaju, ajde junace pokazi se, za sta primas platu ?

Gospodin Bogdanovic u jednom mandatu bio ministar poljoprivrede u Kosovskoj vladi i on trebalo vrlo dobro da poznaje politicke prilike na Kosovu. Mislim da kada on kaze da je Kosovo protektorat u stvari on se pravi kao toboze ne zna (a to zna vrlo dobro) da je Kosovo 17. februara proglasila nezavisnost koju su do sada priznale 55. drzave. Nezavisna i suverene zamlja ne moze da bude niciji protektorat pa ni OUN-a. Gospodin Bogdanovic jedino sto moze da uradi je da i dalje bude na celu fantom Ministarstva za KiM i da i dalje trosi i zloupotrebi pare poreskih obveznika Srbije. On na Kosovu moze da odlazi uz uredan pasos za sada bez vize jedino u svojstvu obicnog gradjanina, jer Kosovo ne priznaje takozvano Ministarstvo za KiM. Ovo sto kazem potpunosam siguran da i gosp. Bogdanovic zna.

Dobro gosp. Tadicu,sad ste vi na redu...Kad cete na put???

Po onome sto mozemo procitati u Glasu Javnosti izgleda da je taj list prestao da postoji i da stampaju dnevni bilten. U svakoj rublici ima po jedan tekst i to bi mi trebali smatrati novinama. Ako ne mozete da izdajete prave novine zatvorite ih i idite cuvati ovce Velja Ilica kako ih vase kolege nebi mogle silovati.

Gospodine Vukadinovicu to nije nikakvo ponizenje, to je normalan sled dogadaja posle osmostalenja Kosova. Da li Srbija pristala da u Presevskoj dolini dolazi neki minsitar kosovske vlade koji je je zaduzen za presevsku dolinu i da Albancima ove regije drzi govore kako treba da ignorisu Srbiju i sprku vlast, da tamo stvara kosovske paralelne institucije kao sto su skole, zdravstvo, administraciju, policiju itd. Kada se politicki analiticar bavi nekim problemom, on treba da bude nepristrastan, objektivan, verodostojan i njegove pretpostavke treba da utemelji na stvarne cinjenice. Ono sto govori g. Vukadinovic podseca na moga komsiju koji je jedva zavrsio cetiri razreda osnovne skole, nervozan je, pun mrznje prema svima koji ne misle kao on i stalno prica kako su svi protiv Srbije, ceo svet radi da bi ponizio Srbiju i Srbe i da je jedino Srbija i Srbi u pravu. Ako se ovi ljudi poput Vukadinovica nazivaju se analiticarima onda ne znam kako treba nazvati prave analiticare.

Hrvati dolaze na Kosovo helikopterima eto nas u misiji.

Gospodine Jeremicu,probudi nam predsednika.Izgleda da ce na kraju price da mu zabrane ulazak i u EU-Beogradski pasaluk.

Predsednik Srbije je najveca bruka Srbije. To je piyda koja ni za qurac nije.

Ma samo se drzati plana od 6 tacaka, pa mozda dobijemo i sedmu, ali po zadnjici.

pa nek im se izvine pa mu nece pretiti

Ma treba da uzme (Tadic) tarabu, i zajedno sa potpisanim novinarom oslobode Pristinu i sve do Koritnika i Pastrika. Da je ovo 1990. pa da vam opravdam vase gluposti i shvatanju stvarnosti, ali imali ste 20 godina pred sobom pokazene vezbe, a vi i dalje ne razumete realnost.

Zaista mi nije jasno, kada ce Srbija shvatiti da pred svjetskom zajednicom mora konacno ozbiljnije pokazati da je Kosovo njezina teritorija i da ima kao i svaka drzava svijeta legitimno pravo da priprijeti u upotzrebi i silu ako zatreba. Dok god srpski zvanicnici ovako kilavo, povrsno i vec pomalo i smijesno reaguju na americko-albanske akcije i provokacije, svijet Srbiju nece shvatati ozbiljno, jer Albanci svaki dan pokazuju i dokazuju da im je Kosovo sveto i da ce ako zatreba zaista proliti krv za svoju stvar. To je ustvari i pravi razlog zasto zapad Kosovo dodjeljuje Albancima a ne Srbima, i coravi vidi da su Albanci daleko opasniji i agresivniji ako im se zelje ne ispune. Zapad je velika neman-kukavica koja ce se tek onda povinovati srpskim zeljama kad uvidi da Srbija zaista vise nije spremna da trpi daljnja ponizenja i da ce oruzjem krenuti u potpuno legitimnu odbranu svojih vitalinih interesa - sto bi svaka druga ozbiljna drzava vec odavno bar nagovjestila ako ne i sprovela.

A babetina Tadic se ceslja.

Ovo sto Srbija i Srspki narod sebi dozvoljava da ga ponizava jedna protuva od covjeka je van svake pameti.

Da su siptari bili kastrirani pre 50 godina danas ne bi bilo ovakvih majmuna.

Ja mislim da ovo nije tacno. Siptari su prijatelji sa crnogorcima, sto bi zabranjivali Tadicu ulazak na Kosovo ...

GOVNA JEDNA ZAPADNA, STA NE OBJAVLJUJETE NASE KOMENTARE!!!!??? BOJITE SE, A?
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIŠTINA PRETI PREDSEDNIKU SRBIJE TADIĆU!

Izvor: Press, 22.Feb.2009, 23:37

Generalni direktor kosovske policije Šeremet Ahmeti zapretio je juče da će uhapsiti predsednika Srbije Borisa Tadića ako pokuša da uđe na teritoriju pokrajine!. .Ahmeti je rekao da je ulazak na Kosovo zabranjen svim srpskim funkcionerima zbog „nepoštovanja ustava"! . U Predsedništvu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.