Tadiću, Ljajiću i  Vukčeviću ponovo prete

Izvor: Blic, 13.Dec.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću ponovo prete

Beograd - Srpskom tužilaštvu za ratne zločine nedavno su zaredom stigla tri pisma iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima se preti smrću predsedniku Borisu Tadiću, ministru Rasimu Ljajiću i tužiocu Vladimiru Vukčeviću.

Pisma koja su stigla u tužilaštvo sadrže konkretne pretnje i prostačke uvrede, ispisane latinicom sa puno pravopisnih grešaka, a pretpostavlja se da ih je sačinio isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autor, odnosno isti autori. Jedno od pisama upućenih tužiocu Vukčeviću nosi potpis „Crni orao", drugo „Kondorov skok", a treće ima nečitki paraf.

U pismu koje je potpisano sa „Kondorov skok" stoji : „Evo nas konačno u srcu izdajničkog gnjezda da izvršimo pravednu kaznu". Ispod teksta je nacrtan grob na kome su ispisana imena predsednika Borisa Tadića, ministra Rasima Ljajića i tužioca Vladimira Vukčevića.

Pismom potpisanim sa „Crni orao", anonimni autori Vukčeviću poručuju: „Budete li izručili Mladića našim neprijateljima u Hagu, tebe i Ljajića sasjećemo u komade, a kontejner će vam biti vječna kuća".

U pretećoj poruci s nečitkim potpisom se navodi da Vukčevića i predsednika Tadića „treba pobiti kao veprove".

I pismo adresovano na redakciju „Blica" sadrži preteće poruke na račun tužioca Vukčevića. Poslato je iz američke države Ilinois i potpisano je sa „Srpski oslobodilački pokret, Ilinois". U njemu se navodi da tužioca Vukčevića „treba pobiti kao besnog psa".

Sumnja se da su autori ovih pisma iste osobe koji su ranijih godina slale pretnje iz SAD.

Američki FBI je pokrenuo istragu krajem prošle godine protiv tri osobe zbog sumnje da su slali preteća pisma Vladimiru Vukčeviću, Rasimu Ljajiću i Borisu Tadiću. Agenti FBI su tada priveli trojicu američkih državljana srpskog porekla i uzeli im otiske kako bi ih uporedili s otiscima s pretećih pisama koja su stigla u tužilaštvo. Tada je tužilaštvo obavešteno da je lociran krug ljudi za koje se predpostavlja da su slali preteće poruke srpakim funkcionerima.

Pisma slične sadržine, koja su pisali isti autori, dobili su i predsednik Tadić, ministar Ljajić, kao i bivša predsednica Vrhovnog suda Vida Petrović-Škero i njena naslednica Nata Mesarović.

U Tužilaštvo za ratne zločine do sada je stiglo 66 pretećih pisama, a nekoliko puta su oštećena službena vozila Tužilaštva.

Tužilaštvo je došlo do podataka o ozbiljnoj ugroženosti tužioca Vladimira Vukčevića februara prošle godine kada je kod njih došao svedok koji je ispričao da su dvojica bivših pripadnici DB-a Republike Srpske, koji su sada u krugovima organizovanih kriminalnih grupa, planirali atentat na tužioca Vukčevića i da su u sve bili umešani i nekadašnji saradnici Milorada Ulemeka Legije.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pretnje smrću Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2009

BEOGRAD - Tužilaštvu za ratne zločine Srbije nedavno su stigla tri pisma iz SAD u kojima se preti smrću predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ministru rada i socijalne politike Rasimu Ljajiću i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, piše "Blic"...Pisma koja su stigla u Tužilaštvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pisma sa pretnjama Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću

Izvor: Večernje novosti, 13.Dec.2009

U Tužilaštvo za ratne zločine ponovo su stigla pisma sa pretnjama smrću predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i koordinatorima tima za hapšenje haških begunaca - ministru Rasimu Ljajiću i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, javila je TV B92

Nastavak na Večernje novosti...

Preteća pisma Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću

Izvor: S media, 13.Dec.2009

U Tužilaštvo za ratne zločine ponovo stigla pisma sa pretnjama smrću predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i koordinatorima tima za hapšenje haških begunaca - ministru Rasimu Ljajiću i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću. ..Pisma su poslata iz SAD, a sumnja se da su ih napisale...

Nastavak na S media...

Pretnje Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću

Izvor: RTS, 13.Dec.2009

Preteća pisma ponovo su stigla u Tužilaštvo za ratne zločine. Pretnje smrću upućene predsedniku Borisu Tadiću, ministru Rasimu Ljajiću i tužiocu Vladimiru Vukčeviću...U Tužilaštvo za ratne zločine ponovo su stigla pisma, u kojima se preti smrću predsedniku Srbije i koordinatorima tima...

Nastavak na RTS...

Stigla pisma sa pretnjama Tadiću, Ljajiću i Vukčeviću

Izvor: Kurir, 13.Dec.2009

BEOGRAD, 13. novembra (Tanjug) - U Tužilaštvo za ratne zločine ponovo su stigla pisma sa pretnjama smrću predsedniku Srbije Borisu Tadiću, kao i koordinatorima tima za hapšenje haških begunaca - ministru Rasimu Ljajiću i tužiocu za ratne zločine Vladimiru Vukčeviću, javila je danas TV B92....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.