Poseta Vukovaru jak gest

Izvor: B92, 18.Sep.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poseta Vukovaru jak gest"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da bi dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar bio "vrlo jak simbolički gest".

Navodeći da se još razgovara kada će Tadić posetiti Hrvatsku, Josipović je u slavonskom gradu Požegi rekao da će to biti važan momenat u odnosima dve zemlje.

"Videli ste da su kontakti koje smo imali ipak doveli do određenog napretka u odnosima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kazao je Josipović ističući da je hrvatska vlada intenzivirala odnose s vladom Srbije i vladama drugih susednih zemalja.

Josipović je rekao da i on to podržava, jer se time rešavaju vrlo ozbiljni problemi koje imaju i Hrvatska i njeni građani.

Na pitanje novinara o najavljenom protestu veteranskih udruženja i desničraskih stranaka u Vukovaru, Josipović je odgovorio da bi Tadićev dolazak u Vukovar bio vrlo jak simbolički gest.

"Demokratija je da imate ljude koji su za i protiv. Ja lično i ceo državni vrh procenićemo šta je dobro za Hrvatsku. Dobro je za Hrvatsku da jača svoje odnose sa susedima i da sanira strašne posledice rata, a to je moguće samo kroz saradnju sa susedima", kazao je Josipović.

On je u Požegi otvorio državno sportsko takmičenje veterana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.