Josipović za Tadićevu posetu, HSP se protivi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović za Tadićevu posetu, HSP se protivi

ZAGREB -

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da bi poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru bila vrlo jak simoblički gest i važan trenutak u razvoju odnosa dve države.

S druge strane, oko 1.500 Vukovaraca, na skupu koji je organizovala desničarska Hrvatska stranka prava (HSP), protestovalo je večeras u Vukovaru zbog Tadićevog dolaska u taj grad. Komentarišući ranije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nezadovoljstvo dela građana Vukovara zbog najavljene posete srpskog predsednika, Josipović je novinarima u Požegi rekao da je "demokratija da imate ljude koji su za i protiv".

"Mislim da bi dolazak predsednika Tadića u Vukovar bio vrlo jak simbolički gest i ja je pozdravljam. Još razgovaramo kada će biti Tadićeva poseta, ali mislim da će to biti važan trenutak u razvoju naših odnosa", naglasio je hrvatski predsednik.

On je dodao da će državni vrh proceniti šta je dobro za Hrvatsku, ističući da smatra da je dobro jačanje odnosa sa susedima i saniranje strašnih posledica rata. Josipović je ocenio i da su dosadašnji njegovi kontakti sa Tadićem doveli do određenog napretka u odnosima, kao i da su vlade dve zemlje intenzivirale svoje odnose.

U organizaciji HSP-a večeras je u Vukovaru održan protest pod sloganom "Poslednja crta odbrane", na kome je oko 1.500 pristalica te stranke izrazilo protivljenje Tadićevom dolasku u Vukovar.

Predsednik HSP-a Danijel Srb, koji je i poslanik u Saboru, rekao je da "nema ništa protiv da Tadić prizna odgovornost Srbije za agresiju na Vukovar i Hrvatsku", ali da, međutim, "nije za to da se koristi Vukovar da bi jačala Srbija".

On je oštro kritikovao hrvatsku vlast zbog toga što zove Tadića u Vukovar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Poseta Vukovaru jak gest"

Izvor: B92, 18.Sep.2010

Zagreb -- Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da bi dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića u Vukovar bio "vrlo jak simbolički gest"...Navodeći da se još razgovara kada će Tadić posetiti Hrvatsku, Josipović je u slavonskom gradu Požegi rekao da će to biti važan momenat u odnosima...

Nastavak na B92...

JOSIPOVIĆ ZA TADIĆEVU POSETU VUKOVARU

Izvor: Kurir, 19.Sep.2010, 00:17

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da bi poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru bila vrlo jak simoblički gest i važan trenutak u razvoju odnosa dve države...S druge strane, oko 1.500 Vukovaraca, na skupu koji je organizovala desničarska Hrvatska stranka prava (HSP),...

Nastavak na Kurir...

Josipović: Tadićeva poseta Vukovaru bila bi jak simbolički gest

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Sep.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u subotu da bi poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru bila vrlo jak simoblički gest i važan trenutak u razvoju odnosa dve države. S druge strane, oko 1.500 Vukovaraca, na skupu koji je organizovala desničarska Hrvatska stranka prava (HSP),...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.