Izvor: TvojPortal.com, 18.Sep.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari kao manekeni (1): Državni pajaci u medijskoj areni

/vesti online/ Sa pojavom televizije državnici su postali estradne zvezde koje love tigrove, nose cipele "luj viton" ili brinu o ljubavnim jadima ginekologa, dok svetom vladaju korporacije i tajkuni.

ZGODNI I NASMEJANI: Boris Tadić i Dragan Šutanovac

Demokratija je po definiciji vladavina naroda. Taj narod u modernim državama predstavljaju političari, kojima je vlast data na izborima da bi u >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ime nacije rešavali goruće državne probleme, čuvali granice, ali i standard građana, vodili mudru unutrašnju i spoljnu politiku.
Danas su države izgubile kontrolu nad samom sobom, svetom vladaju korporacije, odnosno kapital, a predsednici država, vlada, ministri i savetnici postali su armija gladnih usta koja služi kapitalu i gostuje u medijima.
Pošto mediji kreiraju stvarnost (a isto rade za profit, korporativni ili politički) političari koji su odavno izgubili države postali su pravi medijski manekeni, estradne zvezde koje nose skupa odela i satove, žene se manekenkama ili novinarkama, a javnost zabavljaju seksualnim i kojekakvim drugim skandalima.

Nekad je antički vladar morao svake godine pred građanima da optrči krug oko grada da bi dokazao da je fizički sposoban da vlada.
U srpskim tabloidima nedavno smo čitali kako je ministar vojni Dragan Šutanovac u Indoneziji prošetao cipele "luj viton" od 70.000 dinara! Pa ko stavi prst na čelo, vidi da su države postale cirkuske šatre u kojima mediji prave pajace da zabavljaju narodne mase željne hleba i igara.Ostatak teksta pročitajte na linku

politikaTajkunimedijipoliticaridemokratijamanekenikorporacijeupravljanje drzavom

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.