Papa neće u Srbiju

Izvor: S media, 18.Apr.2012, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa neće u Srbiju

Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju naredne godine na obeležavanje 17 vekova Milanksog edikta, izjavio je danas predstavnik za štampu Svete Stolice Federiko Lombardi.

Verska informativna agencija (VIA) prenela je da je Lombardi rekao da je u kontaktima sa srpskom patrijaršijom pominjana "eventualna mogućnost" papinog puta u Srbiju, odnosno u Niš gde će biti održana centralna svečanost povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

"Međutim, ta razmišljanja nisu konkretizovana", kazao je Lombardi dodavši da postoji poziv donedavnog predsednika Srbije Borisa Tadića da papa poseti Srbiju.

Papa Benedikt XVI upokojen pre vremena na Tviteru

Papina molitva za mir u svetu

Prva poruka Benedikta XVI na Tviteru

I italijanska agencija ANSA prenela je Lombardijevu izjavu da papin put u Srbiju 2013. godine "nije planiran".

U svojim popodnevnim emisijama istu informaciju preneo je i Radio Vatikan.

Inače, u sredu u Vatikanu počinje međunarodni kongres na temu "Konstantin Veliki - na tragovima korena Evrope". Organizator je papska komisija za istoriju.

(Tanjug, Foto: Wikipedia)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.