Papa ne planira da poseti Srbiju

Izvor: B92, 17.Apr.2012, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa ne planira da poseti Srbiju

Vatikan -- Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju naredne godine na obeležavanje 17 vekova Milanksog edikta, kaže predstavnik za štampu Svete Stolice Federiko Lombardi.

Verska informativna agencija (VIA) prenela je da je Lombardi rekao da je u kontaktima sa srpskom patrijaršijom pominjana "eventualna mogućnost" papinog puta u Srbiju, odnosno u Niš gde će biti održana centralna svečanost povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta.

"Medjutim, ta razmišljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu konkretizovana", kazao je Lombardi dodavši da postoji poziv donedavnog predsednika Srbije Borisa Tadića da papa poseti Srbiju.

I italijanska agencija ANSA prenela je Lombardijevu izjavu da papin put u Srbiju 2013. godine "nije planiran". U svojim popodnevnim emisijama istu informaciju preneo je i Radio Vatikan.

Inače, u sredu u Vatikanu počinje medjunarodni kongres na temu "Konstantin Veliki - na tragovima korena Evrope". Organizator je papska komisija za istoriju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa ne dolazi u Niš?

Izvor: RTS, 17.Apr.2012

Vatikan saopštio da papa Benedikt XVI ne planira posetu Srbiji povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta 2013. godine u Nišu...Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju naredne godine na obeležavanje 17 vekova Milanskog edikta, rekao je predstavnik za štampu Svete Stolice Federiko Lombardi,...

Nastavak na RTS...

Papa ne dolazi u Niš!

Izvor: RTV 5, 18.Apr.2012, 00:47

Verska informativna agencija (VIA) prenela je da je Lombardi rekao da je u kontaktima sa srpskom patrijaršijom pominjana "eventualna mogućnost" papinog puta u Srbiju, odnosno u Niš gde će biti održana centralna svečanost povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta. "Ta razmišljanja nisu...

Nastavak na RTV 5...

Papa Benedikt XVI nece u Srbiju

Izvor: Radio Centar 987, 18.Apr.2012

Vatikan -- Papa Benedikt XVI ne planira put u Srbiju naredne godine na obelezavanje 17 vekova Milanksog edikta, kaze predstavnik za stampu Svete Stolice Federiko Lombardi.Verska informativna agencija ..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.