Novinar Vol strit džurnala: Do Tadića uz pomoć Markionea

Izvor: Blic, 09.Mar.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Vol strit džurnala: Do Tadića uz pomoć Markionea

Novinar uglednog njujorškog dnevnika "Vol strit džornal" otkrio je danas kako je uspeo da iskoristi retku priliku i intervjuiše predsednika Srbije Borisa Tadića tokom promocije novog Fijatovog modela na salonu automobila u Ženevi, te da za to treba da zahvali nikom drugom do direktoru Fijata Serđu Markioneu. Tadić na salonu automobila u Ženevi
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ističući kako je promocija novog modela Fijat 500L bio važan događaj za Tadićevu administraciju jer je označio obnovu srpske automobilske industrije, novinar Džajls Kastongej na zvaničnom blogu svog lista piše kako je strpljivo čekao pravi trenutak da prođe pored Tadićevih telehranitelja i da mu se približi.

Prilika mu se ukazala kada su se Tadić i Markione, posle govora i fotografisanja, uputili u njegovom pravcu, a on direktoru Fijata, koji je, kako kaže, uvek spreman da proćaska s medijima, rekao da ne želi da razgovara s njim, već sa Tadićem.

"'Ne brinite! Ne želim da pričam s vama', našalio sam se sa Markioneom. 'Želim da pričam s njim', pokazao sam preko njegovog ramena na Tadića", piše Kastongej, ističući kako mu je Markione odmah prišao, okrenuo se ka Tadiću i predstavio ga.

Novinar kaže da je Tadić reagovao brzo kao i Markione i pozvao ga u novi Fijatov model gde su mogli nasamo da popričaju - on je sedeo na mestu suvozača, a Tadić "naravno, na mestu vozača", dok su oko automobila stajali "zbunjeni novinari iz Srbije".

Po završetku intervjua, novinar se zahvalio Tadiću, rukovao se s njim i izašao iz automobila, a na kraju teksta šaljivo konstatuje kako mu predsednik Srbije "nažalost, nije otkrio nijednu državnu tajnu".

Tadić je u intervjuu za "Vol strit džornal" izjavio je da se nada da će u naredne dve godine još jedan veliki svetski proizvođač automobila doći u Srbiju i da bi zajedničko ulaganje sa Fijatom i proizvodnja novog modela Fijat 500L trebalo da pomogne u dovođenju stranih investitora.

On je, pored toga, izrazio očekivanje da će Srbija početi pregovore o članstvu u EU do kraja ove godine, pošto je dobila status kandidata početkom ovog meseca.

Povezane vesti: Plan je da u 2013. prodamo 160.000 „500L“ „Srpski fića“ adut Vlade za nove investitore Do kraja godine novi model Fijata Tadić u subotu s Markioneom u Torinu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.