Najčvršća koalicija DS-SPS

Izvor: B92, 29.Nov.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najčvršća koalicija DS-SPS"

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je koalicija DS-SPS jedna od najčvršćih na političkoj sceni Srbije.

On je dodao da su izjave potpredsednika Vlade i ministra policije Ivice Dačića o Kosovu i o ostavci bile figurativne i retoričke.

Tadić je ocenio da je Dačićeva izjava o ostavci bila retorička i da je bila upućena javnosti, a ne njemu kao predsedniku.

"On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je to slikovito rekao i to nije bila poruka meni, već javnosti - šta je još mogao da uradi, ako treba spreman je da podnese ostavku", rekao je Tadić.

On je naglasio da on i Dačić odlično sarađuju u Vladi:

"Borimo se protiv organizovanog kriminala, a za evropske integracije Srbije i reforme... To je jedna od najčvršćih koalicija na političkoj sceni Srbije i tako će biti i u budućnosti".

A na pitanje novinara da li Dačićeve izjave o Kosovu shvata kao zveckanje oružjem, Tadić je odgovorio: "On je govorio figurativno. Mi smo razgovarali i on je objasnio da je on isključivo za miroljubiva rešenja", rekao je Tadić.

Šta je Dačić hteo da kaže?

Zamenik premijera Ivica Dačić kazao je da je njegova izjava, da nije dobro reći da Srbija neće ratovati za Kosovo, upravo za cilj imala da spreči rat, odnosno da (kosovski premijer) Hašim Tači nikada oružano ne napadne Srbe na Kosovu, već da se problemi rešavaju dijalogom.

"Da sam ja rekao da Srbija treba da oružano vojno napadne Kosovo to bi moglo da se okarakteriše kao zvečkanje oružjem, ali ja sam samo rekao da u situaciji kada je Tačiju sve dozvoljeno mora neko da mu kaže da nešto ne sme", rekao je je Dačih novinarima u Palati Srbija. Dodao je da bi to Tačiju, zapravo, trebalo da kažu EU, Kfor, UN, a ne on.

Dačić je upozorio da ukoliko dođe do oružanog napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, i do eskalacije incidenata, može doći do jedne "spirale, lavine nasilja koja će teško moći da se kontroliše".

"Neće biti samo za Srbiju problem da to mirno gleda, već i za evropske partnere, Ujedinjene nacije.... I ovaj problem koji sada postoji nastao je jednostranim akcijama Tačija na severu Kosova", jasan je Dačić.

Za priče da je on poslao ratno hušačku poruku, Dačić kaže da one zapravo dolaze od "naših krugova" koji, kako je rekao, tvrde da on izaziva ratove.

"Ako nekome kažete da ne smete nekog da napadne to ne znači da pretite ratom. Valjda ratove izaziva onaj koji napada i, daj Bože, da ih nikada više ne bude", poručio je Dačić.

Upitan da prokomentariše Tačijevu izjavu u intervjuu Tanjugu da on želi da zaštiti Srbe i da može za njh da učini više od Beograda, Dačić je kratko poručio:"Njegova (Tačijeva) ljubav prema Srbima je dobro poznata".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić o Kosovu i ostavci pričao figurativno

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da su izjave potpredsednika Vlade i ministra policije Ivice Dačića o Kosovu i o ostavci bile figurativne i retoričke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

TADIĆ: DAČIĆEVA OSTAVKA FIGURATIVNA

Izvor: Kurir, 29.Nov.2011

On je to slikovito rekao i to nije bila poruka meni, već javnosti - ako treba spreman je da podnese ostavku", objasnio predsednik..BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da su izjave potpredsednika Vlade i ministra policije Ivice Dačića o Kosovu i o ostavci bile figurativne i retoričke...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.