Na stolu i da Tadić, Jovanović i Pajtić ne budu na listi

Izvor: Danas, 26.Feb.2016, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "stolu" i da Tadić, Jovanović i Pajtić ne budu na listi

Beograd – - Predsednici DS, SDS i LDP već nekoliko dana ozbiljno razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime Demokratske stranke i podrazumevala reujedinjenje demokrata, saznaje Danas u stranačkim krugovima. O nastupu na izborima ovih dana redovno razgovaraju lideri ovih stranaka Bojan Pajtić, Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Ipak, naši izvori ističu da do konačnog dogovora ipak nije došlo i da niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa sigurnošću ne može da tvrdi koji će dogovor na kraju biti. Svi ukazuju da će dogovor kakav god bio biti zajednički.

Naši izvori navode da je izlazak na jednoj DS listi prihvatljiv za SDS i LDP i za Pajtića, koji međutim ima problem sa nižim stranačkim nivoom koji ne želi saradnju sa Tadićem. Kako saznajemo, u nedavnim pregovorima predsednik LDP Čedomir Jovanović i Boris Tadić su predložili Pajtiću da se na zajedničkoj listi ne nađu njih trojica, što je Pajtić prihvatio i predložio glumicu Miru Banjac kao prvu na listi. Međutim, takav dogovor ometaju oni koji se u DS ne slažu sa tim da se ide u jednoj koloni. Pajtić, kako nam je objašnjeno, ima problem da sa predlogom o jednoj koloni izađe pred stranački glavni odbor, koji jedini može doneti konačnu odluku o načinu izlaska na izbore. Posle poslednje sednice GO, bilo je jasno da je većina članova tog stranačkog tela protiv jedne kolone.

Izvori Danasa navode da nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da će dogovor podrazumevati izostanak Pajtića, Tadića i Jovanovića na zajedničkoj listi. Naši sagovornici ukazuju da se postizanje dogovora o jednoj koloni možda odmah neće nazvati reujedinjenjem DS, ali da bi do vraćanja članova SDS i LDP u DS moglo da dođe posle izbora.

Kako je Danas ranije pisao, proevropska opozicija pogotovo DS, SDS i LDP shvataju da samo zajednički mogu da sruše vlast Aleksandra Vučića i njegove SNS. Svaka saradnja sa sadašnjom vladajućom koalicijom bila bi potpuno uništenje ovih stranka. Opozicija ima plan da u dva koraka to učini. Najpre zajedničkim kandidatom na predsedničkim izborima 2017. koji bi ušao u drugi krug i pobedio sadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića ili bilo kog drugog naprednjačkog kandidata. Drugi korak u njihovom planu je pobeda na republičkim izborima kada god oni budu raspisani.

Odluka o kolonama očekivala se tokom ove nedelje. Ipak, do početka vikenda ona zvanično javnosti još nije saopštena.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

"Ako se jedna kolona opozicije bude zvala DS..."

Izvor: B92, 27.Feb.2016, 15:00

Beograd -- Predsednici DS, SDS i LDP već nekoliko dana razgovaraju o izlasku na predstojeće izbore u jednoj koloni, odnosno na jednoj listi koja bi nosila ime DS...U tom slučaju Čedomir Jovanović, Boris Tadić i Bojan Pajtić ne bi bili na listi, piše list “Danas”...Kako navodi list pozivajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.