Lepota donosi glasove

Izvor: Politika, 08.Apr.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepota donosi glasove

Žene se više od muškaraca na izborima rukovode izgledom kandidata i njegovim ponašanjem

Boris Tadić, predsednik DS-a, jedini uvek ima više simpatija ženskog pola. To nisu glasovi to su simpatije, u svim generacijama žena, a ponajviše mlađim. Slede, ali sa manjom razlikom u odnosu na muškarce Dragan Đilas i Ivica Dačić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << a s još manjom razlikom Vuk Drašković, Mlađan Dinkić i Božidar Đelić.

Ujednačene simpatije ženskog i muškom pola imaju Rasim Ljajić i Čedomir Jovanović, koga simpatiše najviše mladih. Veće simpatije muške populacije imaju Tomislav Nikolić i Vuk Jeremić. Tako kažu istraživanja javnog mnjenja.

Poznato je da i činjenice koji nemaju mnogo veze s politikom odlučuju kakav treba da bude predsednik države. To su, na primer, izgled i ponašanje. Kada bi u Americi danas glasale samo žene Barak Obama bi do nogu potukao najverovatnijeg izazivača na predsedničkim izborima Mita Romnija, bivšeg guvernera Masačusetsa. Odnos osvojenih glasova bio bi 54 prema 36 pokazuju istraživanja.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 09.aprila. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Ivana Anojčić

objavljeno: 09.04.2012.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Rasim Ljajić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.