LDP: U državi je atmosfera haosa, rešenje su izbori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: U državi je atmosfera haosa, rešenje su izbori

KRAGUJEVAC -

Srbiji je potrebna Vlada koja radi, a ne ona koja proizvodi haos, iz dana u dan, rekao je novinarima u Kragujevcu lider LDP-a Čedomir Jovanović.

"Vlada je proizvod politike Borisa Tadića i predsednik države je dužan da nam kaže kakve su mu namere u ovom trenutku", rekao je Jovanović i dodao da "ne treba previše pažnje poklanjati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svakodnevnom izbegavanju lične odgovornosti kojeg je i previše u objašnjenju razloga za rekonstrukciju Vlade".

Lider LDP-a je rekao da Cvetković nikada nije bio "kapiten" te Vlade i da je on premijer iza koga se sakrila vladajuća koalicija zbog njegove nesposobnosti da bude lider toj Vladi.

"Zemlja nam je u prevelikom haosu zbog nesposobnosti koju generišu i DS ,s jedne i SNS s druge", rekao je Jovanović i zaključio da su "samo izbori rešenje za bezidejnost u kojoj se nalazimo".

Prema Jovanovićevim rečima LDP je spreman za izbore ali se "plaši atmosfere potpunog haosa koji su proizvele dve velike stranke, DS i SNS, koje beže od odgovornosti i ne nude jasna rešenja".

On je naveo da najviše vremena treba posvetiti borbi za preokret i promenama kako bi izbegli potpuni slom kome smo "vrlo blizu".

"Ne može ova zemlja još jedan put tresnuti u dno, pa opet iz početka pokušati da uradi ono što već generacijama pokušavamo i u čemu smo neuspešni", rekao je Jovanović.

Prema rečima Jovanovića LDP je spremna za izbore i ocenio da "rekonstrukcija Vlade nema smisla bez promene politike ,a ta promena podrazumeva i promenu aktera te politike".

Jovanović je dodao da su u aktuelnoj Vladi "loši efekti rada potpredsednika i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića i kada nam servira glavu Mirka Cvetkovića mi kažemo da on iz te Vlade mora da ode".

"Ako govorimo o spoljnoj politici i ona je loša iz Vlade mora otići Vuk Jeremić, ako govorimo o unutrašnjim odnosima u društvu, onda je svaki segment te Vlade odnose poremetio, umesto da ih popravlja, bez obzira da li je reč o sportu,kulturi" rekao je Jovanović.

On je naglasio da su retki primeri pozitivnog pomaka i zato nam je potreban dublji zaokret od onog koji nam se trenutno nudi kroz dnevna prepucavanja stranaka na vlasti.

"Predsednik Republike koji je svoj autoritet uložio u projekat ove Vlade mora preuzeti odgovornost ne samo za ono što je do sada učinjeno nego pre svega i za ono šta će sa ovom zemljom biti sutra" rekao je lider LDP-a.

Lider LDP Čedomir Jovanović je govorio je danas na tribini "Dogovor za preokret", u prepunoj sali kragujevačkog Knjaževsko srpskog teatra.

Tribini su pored visokih funkcionera te partije prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Slavica Đukić Dejanović i književnik Vidosav Stevanović.

Uoči tribine održani su izbori za članove Gradskog odbora LDP u Kragujevcu na kojima je za novog menadžera izabran prof. dr Zoran Todorović , profesor Medicinskog fakulteta u Kragujevcu i nekadašnji direktor Infektivne klinike u tom gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.