LDP: SPS i PUPS su ucenili Tadića da se povećaju penzije, sad to plaćaju građani

Izvor: Press, 13.Jul.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: SPS i PUPS su ucenili Tadića da se povećaju penzije, sad to plaćaju građani

SPS i PUPS su tada, "ucenivši Borisa Tadića, povećali penzije, a u realnosti smanjili, jer su time probili budžet za čak pola milijarde evra i dinar je izgubio na vrednosti za 25 odsto", naveo je Jovanović, kako je saopštio LDP.

Takođe, SPS i PUPS su uništili, kako tvrdi lider liberala, javna preduzeća koja su koristili samo za izvlačenje novca i zapošljavanje partijskih kadrova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
"Na žalost umesto da tu cenu plate Dačić i Krkobabić račun je ispostavljen svim građanima Srbije, pre svega penzionerima", istakao je Jovanović.

Da su predlozi LDP-a za transformacijom i profesionalizacijom PIO i zdravstvenog fonda, reformom javnih preduzeća, ukidanjem subvencija preduzećima koja ne mogu opstati, redefinisanjem Energetskog sporazuma sa Rusijom, podržani još te 2008. godine ti potezi ne bi bili toliko bolni kao što će biti sada, a svako njihovo odlaganje čini ih još težim za sprovođenje i još bolnijim za građane, kazao je lider LDP-a.

On je rekao da predlozi te stranke nisu tada prihvaćeni i da su čak bili usamljeni u kritikama upozoravajući na haos do kojeg će dovesti. 

"Njihov populizam i demagogija uništavaju ekonomiju dovodeći državu na ivicu kolapsa. I u poslednjoj kampanji smo ponavljali da se SPS-u i PUPS-u ne sme dozvoliti da utiču na kreiranje budućnosti Srbije. Svaki njihov potez nas vodi još bliže bankrotu, bezakonju i potpunom beznađu", navodi Jovanović.

Kao što je jasno da SPS i PUPS nisu saveznici reformi, jasno je i da SNS nema snage za rešavanje nagomilanih problema, kazao je on i ponovo pozvao sve koji su svesni opasnosti od konačnog sloma države da se pridruže "Okupljanju za Srbiju".
Pogledaj vesti o: Penzija,   Dinar

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ministar Vujović traži: Za 10 odsto manje plate i penzije!

Izvor: Kurir, 14.Jul.2014, 10:23

Ako bi svi plaćali akcize, carine, poreze, uštedeli bismo oko 100 miliona evra. Ako bi se javna preduzeća dovela u red, uštedeli bismo još 200 do 300 miliona evra, a samim ti i smanjili potrebu smanjenja plata i penzija, rekao je ministar..BEOGRAD - Ministar privrede i vršilac dužnosti ministra...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.