Kabinet Tadića demantuje da je predsednik pregovarao o Telekomu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabinet Tadića demantuje da je predsednik pregovarao o Telekomu

BEOGRAD - Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića demantovao je danas navode da se Tadić tokom prošlonedeljne posete Berlinu dogovarao o prodaji Telekoma Srbija.

"Predsednik Tadić je u Bundestagu razgovarao sa predsednikom nemačkog parlamenta i nije imao sastanke sa bilo kojim predstavnikom Dojče Telekoma", rečeno je Beti u kabinetu predsednika Srbije.

Beogradski nedeljnik NIN danas je objavio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će državni paket akcija u Telekomu Srbije biti prodat na tenderu u oktobru ove godine i, između ostalog, da je načelan dogovor o prodaji Telekoma na tenderu ove jeseni konačno potvrđen prošle sedmice, tokom posete predsednika Srbije Borisa Tadića Berlinu.

Nedeljnik je naveo bez pozivanja na izvor, da je državni vrh Srbije doneo tu odluku posle pregovora sa najozbiljnijim kupcem, nemačkim Dojče telekomom koji preko grčkog Otea, čiji je suvlasnik, već poseduje 20 odsto akcija srpske kompanije.

U Ministarstvu za telekomunikacije Srbije agenciji Beta je ranije danas rečeno da Vlada Srbije nije raspravljala o prodaji Telekoma i da zbog toga nemaju komentar o navodima NIN-a.

Telekom Srbije saopštio je danas da ni Javno preduzeće PTT Srbije ni grčki OTE, kao vlasnici srpske telekomunikacione kompanije, nisu obavestili Telekom o nameri da prodaju deo svojih akcija.

"Shodno tome ne sprovodimo bilo kakve aktivnosti u vezi sa tim", naveli su u Telekomu Srbije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.