Jovanović: Tadić propustio priliku da promoviše novu politiku

Izvor: Blic, 25.Sep.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Tadić propustio priliku da promoviše novu politiku

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da je predsednik Srbije Boris Tadić propustio priliku u Ujedinjenim nacijama da promoviše novu politiku zemlje i ponovio da se LDP zalaže za primenu Ahtisarijevog plana za rešenje kosovske krize.

Jovanović je na konferenciji za novinare kazao da je Tadić propustio priliku da promoviše politiku koja bi naišla na razumevanje u svetu bez kojeg ne mogu da se reše problemi i da se time da odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na najozbiljnuji krizu sa kojom se Srbija suočava.

"Tadić je svojim nastupom vodio dijalog sam sa sobom. Nismo videli nijednu novu ideju, a pregršt fraza, stavova koje ponavljamo, a u koje ni sami više ne verujemo samo potvrdjuje bezidejnost koja postoji medju liderima ove zemlje", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, govor Tadića na Generalnoj skupštini UN od petka obevezuje LDP da još jednom ponovi redosled poteza koje Srbija treba da povuče da bi izašla iz, kako je rekao, slepe ulice.

"Umesto rešenja koja niko više ne razume i koja su jako daleko od života, a tu mislim na frazu o konstatnom vodjenju dijaloga i da se samo kroz kompromis može doći do rešenja, insistiramo na Ahtisarijevom dokumentu kao osnovi na kojoj se može graditi sigurnija budućnost srpske zajednice na Kosovu", rekao je Jovanović.

On je kazao da LDP predlaže doradu Ahtisarijevog dokumenta kao osnovu na kojoj će se rešavati problem odnosa Srba i Albanaca na Kosovu i Beograda i Prištine.

Lider LDP-a je naveo da "oni koji kažu da to nije moguće ili otvoreno lažu ili kriju svoju nesposobnost. "Ukoliko sada propustimo priliku ostaćemo i bez onih mehanizama koji iz tog dokumenta štite i prava kosovskih Srba... Da li ćemo nastaviti da se borimo za ono što ne postoji, a to je srpska država na Kosovu, ili ćemo konačno početi da razmišljamo o Srbima koji na Kosovu žive", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.