Josipović: Tadić bio realan

Izvor: B92, 13.Okt.2010, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Tadić bio realan

Beč -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio za "Prese" da je Boris Tadić, prihvatajući kompromis oko rezolucije o Kosovu bio realan i učinio najbolje za Srbiju.

Josipović je bečkom listu rekao da je očekivao kompromis oko rezolucije, dodavši da u čitavom regionu političari sve više razumeju da su kompromisi potrebni.

"Predsednik Tadić je jako realan i učinio je najbolje za Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je zajedno sa članicama EU napravio nacrt konačne verzije rezolucije", istakao je Josipović.

On je, odgovarajući na konstataciju da je "jasno da je bilo jakog pritiska od strane EU", naglasio da Srbija to nije učinila samo zbog pritiska, već da je "postojala motivacija iznutra".

"Niko ne može Srbiju naterati da Kosovo odmah prizna, ali Kosovo i Srbija moraju sesti za jedan sto, moraju da se sastaju na regionalnim i medjunaodnim sastancima. Simbolični problemi moraju nekako biti rešeni, jer ako neko ne sedi za zajedničkim stolom onda je on na neki način gubitnik. Očekujem da te teme budu rešene posle određenog vremena", rekao je Josipović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Josipović: Kompromis oko rezolucije najbolja odluka po Srbiju

Izvor: Blic, 13.Okt.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je, u intervjuu bečkom dnevniku "Prese", da je predsednik Srbije Boris Tadić, prihvatajući kompromis oko rezolucije u vezi sa Kosovom u Generalnoj skupštini UN, bio realan i učinio ono što je najbolje za Srbiju. ..Josipović je rekao da je očekivao kompromis...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.