Ješić traži Tadićevu ostavku

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić traži Tadićevu ostavku

Očekujem da Boris Tadić na predstojećoj sednici Glavnog odbora DS-a ponudi ostavku, izjavio Goran Ješić. On je rekao da je to stav Pokrajinskog odbora DS-a, a da je njegova ideja da se posle Tadićeve ostavke održe programska i izborna skupština stranke.

Potpredsednik Vlade Vojvodine: Goran Ješić  

Potpredsednik Vlade Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i član DS-a Goran Ješić izjavio je da očekuje da na predstojećoj sednici Glavnog odbora te stranke predsednik demokrata Boris Tadić ponudi ostavku, nakon čega bi usledila programska i izborna skupština.

 

On je, prilikom posete predsedniku Opštine Smederevska Palanka Radoslavu Milojičiću, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da prvi put čuje da su on i Milojičić glavni aduti Dragana Đilasa u smenjivanju Tadića i istakao da je njegov stav prema odnosima u DS-u poznat.

 

"Komuniciram i sa Tadićem i sa Đilasom, ali svima je poznat stav Pokrajinskog odbora DS-a i da očekujemo od predsednika Tadića da ponudi ostavku, možda već na ovoj sednici. Moja ideja je da se nakon toga zakaže programska skupština, a zatim i izborna. Moramo da redefinišemo svoje političke stavove, jer je program napravljen 1990. u jednopartijskom sistemu", istakao je Ješić.

 

On je naveo i da bi nakon toga trebalo da budu kažnjeni oni koji su napravili loše političke rezultate i naneli štetu građanima Srbije, a time i DS-u, pa da od 1. januara demokrate, kako je rekao, "krenu da ruše ovu nesposobnu vladu".

 

"Nismo radili dovoljno transparentno, imali smo lošu kadrovsku politiku i usvojili neke zakone koji ne pripadaju DS-u, odnosno nisu reformstički. Takođe, nismo bili dovoljno odlučni u sporovođenju reformi. Mi nismo politička stranka koja govori ono što ljudi žele da čuju nego treba da sprovodimo sistem upravljanja koji će doneti svima korist", objasnio je Ješić.

 

On je rekao i da u Inđiji ne očekuje novosadski scenario zato što, kako kaže, DS u toj opštini ima stabilnu vlast.

 

Ješić je naveo i da na lokalu postoji "otimačina" koja je prouzrokovana lošim zakonom, koji propisuje da su odbornici vlasnici mandata.

 

On je promenu vlasti u pojedinim vojvođanskim lokalnim samoupravama doveo u vezu sa, kako je rekao, unutarstranačkim obračunom u Srpskoj naprednoj stranci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.