Tadić stavio van snage odluku beogradskog odbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić stavio van snage odluku beogradskog odbora

BEOGRAD, NOVI SAD -

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić stavio je van snage odluku beogradskog odbora stranke da svi opštinski odbori u glavnom gradu sutra u isto vreme odlučuju o kandidaturi za predsednika DS.

Tadić je agenciji Beta rekao da je iskoristio svoje statutarno pravo i stavio van snage odluku o istovremenom izjašnjavanju svih beogradskih odbora kako bi svi kandidati za predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranke imali mogućnost da predstave svoj program odborima.

Tadić je naveo da je sednice beogradskih opštinskih odbora zakazao za nekoliko dana kasnije kako bi se ostavilo vremena i mogućnosti da svi kandidati za predsednika stranke obrazlože svoje programe.

Tadić, kao predsednik DS, po Statutu ima pravo da stavi van snage odluke stranačkih odbora.

Član Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) i potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić najavio je da će vojvođanski odbor demokrata podržati kandidaturu Dragana Đilasa za novog lidera DS-a.

S druge strane, predsednik Političkog saveta vojvođanskog odbora Demokratske stranke Dragoslav Petrović izjavio je danas Tanjugu da taj odbor još nije raspravljao o predstojećim stranačkim izborima, niti je doneo bilo kakve odluke o eventualnoj podršci nekom od kandidata.

Predsedništvo Demokratske omladine donelo je na sednici održanoj u nedelju odluku da podrži kandidaturu Dragana Đilasa za predsednika Demokratske stranke, saznaje Tanjug.

Na toj sednici je doneta i odluka o podršci Bojanu Pajtiću za zamenika predsednika Demokratske stranke.

Izborna skupština DS zakazana je za 10. novembar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić stavio van snage odluku beogradskog odbora

Izvor: Blic, 01.Okt.2012

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić stavio je van snage odluku beogradskog odbora stranke da svi opštinski odbori u glavnom gradu sutra u isto vreme odlučuju o kandidaturi za predsednika DS...Tadić je agenciji Beta rekao da je iskoristio svoje statutarno pravo i stavio van snage odluku o istovremenom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.