Danas spajanje mosta kod Ade Ciganlije

Izvor: Glas javnosti, 08.Avg.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas spajanje mosta kod Ade Ciganlije

BEOGRAD - Dve strane mosta preko Save kod Ade Ciganlije, čukarička i novobeogradska, biće spojene danas, najavila je Gradska uprave Beograda.

Kako je navedeno, most će biti spojen podizanjem poslednjeg, devetog segmenta čelične konstrukcije glavnog raspona mosta.

Spajanju dve strane mosta prisustvovaće predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dve obale >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Save biće spojene tako što će hiraulične mašine podići deo mosta koji se nalazi na Novom Beogradu i "odgurati ga" do glavnog raspona koji počinje na Čukarici, i visi nad Savom.

Glavni izvođač radova na mostu je austrijska građevinska kompanija PORR. Gradnja mosta na Adi počela je u decembru 2008. godine.

Novi beogradski most, sa centralnim stubom visokim 200 metara, biće dugačak ukupno 969 metara i širok 45 metara, sa šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze.

Radovi na mostu bi trebalo da budu završeni do kraja 2011. godina, a na prilazima mostu u 2012. godini.

Most na Savi deo je unutrašnjeg magistralnog prstena koji će, kada bude završen, povezati opštine Palilula, Zvezdara, Čukarica i Novi Beograd i rastereti saobraćaj u centru prestonice.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.