Cerić: Tadić da se izvini akademiku Ganiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerić: Tadić da se izvini akademiku Ganiću

BANJA LUKA -

Poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić oštro je danas kritikovao izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića u Sarajevu o "izjednačavanju Jovana Divjaka, Ilije Jurišića i Ejupa Ganića s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem" i od Tadića zatražio izvinjenje, prenela je Muslimanska informativna novinska agencija.

Cerić kaže da "svakog razumnog čoveka raduju susreti političara u regiji zapadnog Balkana, posebno na području bivše Jugoslavije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer svi smo umorni od sukoba, nepoverenja i čekanja da nam se otvore bolji, sigurniji i sretniji putevi u budućnost".

"Zato je zvanična poseta predsednika Srbije Borisa Tadića Sarajevu prihvaćena kao znak dobre volje Beograda, koju smo dugo čekali, nadajući se da će nam doneti dobre vesti, ali i strahovali da nas ta poseta može razočarati. Nažalost, dogodilo se upravo ovo drugo", navodi Cerić.

On je izrazio razočarenje, kako navodi, Tadićevim jučerašnjim "neprimerenim i sramnim izjednačavanjem Jovana Divjaka, Ilije Jurišića i Ejupa Ganića s Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem".

"Boris Tadić je mogao štošta kazati, ali upoređivati akademika Ejupa Ganića na bilo koji način s osumnjičenim za ratni zločin genocida Radovanom Karadžićem i Ratkom Mladićem je krajnje licemerno i nemoralno od predsednika Tadića", naveo je Cerić.

"Očito za Tadića ništa ne znači činjenica da je akademik Ejup Ganić pred meritornim sudom u Londonu oslobođen svih optužbi koje mu beogradska obaveštajna služba nameće svih ovih godina", naveo je Cerić.

On smatra da bi Tadić trebalo da se izvini Ganiću "za patnju koju su on i njegova porodica preživeli u Londonu zbog beogradske klevete".

Poglavar islamske zajednice u BiH zatražio je da se Boris Tadić "izvine patriotama ovog grada (Sarajeva), svim žrtvama genocida u BiH i svim ljudima dobre volje za neprimereno izjednačavanje boraca za slobodu i ljudsku čast i agresora koji su ubijali nevinu sarajevsku decu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.