Boris Tadić prvi na izbornoj listi

Izvor: B92, 18.Mar.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić prvi na izbornoj listi

Beograd -- Republička izborna komisija je proglasila izbornu listu broj jedan "Izbor za bolji život - Boris Tadić" za parlamentarne izbore koji će biti održani 6.maja.

RIK je doneo rešenje da se proglašava izborna lista broj jedan "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju je istoimena koalicija podnela juče.

Ta koalicija podnela je oko 14.500 potpisnih izjava podrške, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za jedan broj utvrđeno da su iz različitih razloga neispravne i nevažeće, tako da je ukupan broj izjava birača koji podržavaju izbornu listu 13.762.

RIK je doneo i rešenja kojim se utvrdjuje da Dragan Radulović postane član, a Igor Jovičić zamenik člana RIK u proširenom sastavu, kao predstavnici podnosioca izborne liste broj jedan "Izbor za bolji život - Boris Tadić".

Na toj izbornoj listi broj jedan je Dragan Djilas, pa slede Ružica Pavlović Djindjić, Dragoljub Mićunović, Rasim Ljajić, Miodrag Stojković, Jelena Trivan...

Za kandidovanje izborne liste potrebno je prikupiti najmanje 10.000 važećih potpisa podrške.

Srpska radikalna stranka predaće večeras Republičkoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima 6. maja. Radikali će, kako je najavljeno, listu predati RIK-u u 19 sati.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.