Boris Tadić menja ime stranke

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić menja ime stranke

Boris Tadić bi po treći put mogao da promeni ime svoje stranke, koju je napravio po izlasku iz DS-a. Kako “Alo!” saznaje, u Novoj demokratskoj stranci razmišljaju da u naziv partije ubace reč “socijaldemokratska”.
O promeni naziva stranke, kako saznajemo, tadićevci su razgovarali na neformalnom sastanku, navodeći da bi bilo dobro u naziv ubaciti i “socijaldemokratska”. To je za naš list potvrdilo pet >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << članova iz vrha NDS-a. Međutim, kako ima stranaka sa sličnim nazivom, poput Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je lider Rasim Ljajić, zatim Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, onda Socijaldemokratska unija i Socijaldemokratski savez, odlučili su da sa tim još sačekaju, ali od toga nisu odustali.

Inače, Tadić je Novu demokratsku stranku osnovao po napuštanju DS-a. Nedugo nakon toga, stranka je, i to pred martovske izbore, promenila naziv u Nova demokratska stranka – Zeleni. Posle promene naziva ispostavilo se da Tadić tada nije registrovao svoju stranku, kako su pojedini tvrdili, već da su Zeleni Srbije, stranka osnovana pre više od šest godina, a čiji je lider Ivan Karić, samo promenila naziv.
- To je tehničko rešenje kako bismo mogli da izađemo na predstojeće izbore. Naime, ne bismo uspeli da uradimo sve proceduralne stvari oko registracije stranke i zato je ovo bilo rešenje za ove izbore, a posle ćemo se registrovati – kazao je tada za „Alo!” Marko Đurišić iz NDS-a.
Nedugo nakon martovskih izbora, Zeleni Srbije, sa Karićem na čelu, odlučili su da se raziđu sa Borisom Tadićem i njegovim sledbenicima okupljenim u NDS-u, što je značilo da Tadić mora da se pozabavi registracijom svoje partije. Stranku je konačno registrovao pre više od dve nedelje pod nazivom Nova demokratska stranka. U registru političkih stranaka navodi se da je osnovana 18. jula ove godine, da je u registar upisana 13. avgusta, da joj je sedište u Vatroslava Jagića 5, kao i da je njen zastupnik Boris Tadić.

Izvor: Alo
The post Boris Tadić menja ime stranke appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.