NIKOLIĆEV AGENT DOVODI KARIĆA Predsednik na vezi s odbeglim biznismenom

Izvor: Blic, 14.Mar.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLIĆEV AGENT DOVODI KARIĆA Predsednik na vezi s odbeglim biznismenom

Nebojša Janićijević, čovek od poverenja predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prošle nedelje je posetio Bogoljuba Karića u Moskvi.

Janićijević se čak nalazi na fotografiji koju je ove nedelje objavio list “Informer”, na kojoj je u društvu sa Bogoljubom i Dragomirom Karićem. Iako u potpisu za fotografiju nije navedeno o kome je reč, “Blic” saznaje da je u pitanju upravo Janićijević, Nikolićev blizak saradnik.

Iako Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Janićijević nema zvaničan status pri kabinetu predsednika Srbije, on se svuda predstavlja kao savetnik za ekonomiju Tomislava Nikolića i čak je kao takav poznat ljudima iz vrha vlasti.

Ovim su praktično potvrđena saznanja „Blica“, koja smo juče objavili, o planu Bogoljuba Karića da se uz pomoć jakih političkih veza, uključujući upravo saradnike Tomislava Nikolića, vrati u Srbiju.

Kontakt

Novinari “Blica” su stupili u kontakt sa Nebojšom Janićijevićem. On nam je u utorak prvo odgovorio da „dugo vremena“ nije bio u Moskvi i da nije čovek od poverenja Tomislava Nikolića, da bi juče, kada se javio na isti broj telefona, odgovorio samo sa “greška” i prekinuo vezu. Više se nije javljao.

Sa ovim Karićevim vezama je, kako smo juče takođe objavili, upoznat premijer Aleksandar Vučić.

- Znamo da je jedan od savetnika predsednika Nikolića bio u Moskvi zajedno sa ekipom TV „Pink“ kada je napravljen intervju s Karićem - rekao je “Blicu” jedan blizak saradnik premijera Vučića.

Dragomir Karić, Bogoljubov brat, tvrdi za Blic” da Janićijevića “ne poznaje”, a na naša dodatna pitanja odgovorio je - najavom tužbe.

- Hteli mi to ili ne, moramo da dozvolimo našim advokatima da podnesu krivičnu prijavu za urušavanje ugleda. Lično mislim da je to jedini način da vi postanete donekle nezavisna novina - napisao je Dragomir Karić u SMS-u novinarki “Blica”.

Poslednjih nekoliko nedelja u delu javnosti, a posebno preko nekoliko medija, traje kampanja pripreme terena za povratak Bogoljuba Karića u zemlju.

Biznismen sa crvene poternice srpske policije pobegao je iz Srbije 2006. godine. On se, podsetimo, tereti da je oštetio “Mobtel” za više od 60 miliona evra, a privođenje je izbegao bekstvom u Rusiju.

Premijer Aleksandar Vučić je, kao što smo juče objavili, rekao svojim najbližim saradnicima da “nema ništa protiv da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju”.

Ali, upozorio je Vučić, Karić će “prvo morati da ode u pritvor, a onda na sudu da dokaže svoju nevinost”.

Svakom diktatoru treba jedan Karić

Nebojša Karić, sin Bogoljuba i Milanke Karić, izvršni je direktor beloruske “Dana mols grupe”, ogranka kompanije “Dana holdings”, specijalizovane za investiranje u nekretnine.

On je na Međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu najavio da će do 2017. biti okončan projekat “Kula Minska”, ponos dikatora Belorusije Aleksandra Lukašenka.

Kako je objasnio, taj projekat podrazumeva izgradnju multifunkcionalnog kompleksa na površini od milion kvadratnih metara. Stambeni prostor zauzimaće 70 odsto površine, dok će ostatak činiti kancelarije, prodavnice, akvapark i sportski tereni. Za oktobar je zakazano otvaranje “Dana mola”, najvećeg tržnog centra u Belorusiji, koji će se prostirati na 200.000 kvadratnih metara. Nebojša Karić je u Kanu govorio i o planiranoj izgradnji “Tesla sitija” u Beogradu, što je prethodno najavio njegov otac Bogoljub.

- Kompleks će zauzimati dva miliona kvadrata i predstavljaće pravi mali grad u okviru grada - rekao je Karić za beloruski portal “Belta”, mada nije pomenuo gde bi taj “Tesla siti” bio izgrađen u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Bogoljub Karić,   Tomislav Nikolić,   Moskva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.