MISTERIOZNA SMRT ISKASAPLJENOG BIZNISMENA: Nedžib Kačar (60) bio veliki prijatelj Bogoljuba Karića! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MISTERIOZNA SMRT ISKASAPLJENOG BIZNISMENA: Nedžib Kačar (60) bio veliki prijatelj Bogoljuba Karića! (FOTO)

Nedžib Kačar (60), biznismen iz Novog Pazara i prijatelj Bogoljuba Karića, pronađen je mrtav u svojoj vili u novopazarskom naselju Rasadnik, a još nije poznato da li se ovaj poznati biznismen i političar izbo nožem ili ga je neko usmrtio.

Njegovo telo poslato je na obdukciju, gde je utvrđeno da ima više ubodnih rana. Pripadnici policije su, odmah po dojavi, blokirali celo elitno novopazarsko naselje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i do jutarnjih sati obavljali uviđaj.

Mnogi detalji ovog zločina nisu razjašnjeni, zbog čega se još uvek ne zna kako je Kačar okončao život.

- Postoje neki detalji koje moramo da razjasnimo, to se pre svega odnosi na ulogu određenih osoba koje su poznavale biznismena. Istraga ide u dva pravca, proveravamo da li se radi o ubistvu ili samoubistvu, zbog toga su uzete izjave od nekih ljudi - kaže izvor iz novopazarske policije.

Nedžib Kačar je pre nekoliko godina hapšen zbog nasilja nad bivšom suprugom. On je tada pucao u pravcu njene kuće, zbog čega je jedno vreme proveo u pritvoru.

Kačar je bio veliki prijatelj sa Bogoljubom Karićem, a zajedničke slike objavljivao je na Fejsbuku. Međutim, javnosti nije poznato da li su Kačar i Karić i poslovno sarađivali.

Kačar je tokom devedesetih godina velike svote novca ulagao u brojne poslove koji su mu doneli ogromne zarade. Zarađeni novac ulagao je u svoju osiguravajuću kuću i "Pešter banku", koju je tada osnovao. Jedno vreme bio je vlasnik novina "Mond", koje su godinama izlazile u jugozapadnom delu Srbije.

Poslovnu mrežu širio je u gotovo svim rpeublikama bivše jugoslavije, a zatim se, tokom dvehiljaditih, javno posvađao sa tadašnjim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, kog je optužio da mu je namernu likvidirao banku.

- Nedžib je imao velili kapital i dobre kontakte sa biznismenima i političarima. Nakon demokratskih promena mnogi su govorili da će biti načelnik novopazarske policije, ali se to nije dogodilo. Poznato je da je sarađivao i sa Milom Đukanovićem – kaže Nedžibov prijatelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.