Šetnja kroz 3D Beograd

Izvor: Studio B, 30.Jul.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja kroz 3D Beograd

Turistička organizacija Beograda (TOB) objavila je danas da je završila sa izradom prve faze trodimenzionalne (3D) mape grada Beograda.

Beograd u 3D tehnologiji može se videti na "Google Earth-u", i svi zaintresovani mogu se virtuelno prošetati beogradskim ulicama.

Prva faza projekta, podrazumeva postavljanje tradicionalnih objekata grada Beograda u najužoj gradskoj centralnoj zoni, od najvećeg kulturno-istorijskog i graditeljskog značaja. Na 3D mapi se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Kalemegdan, Knez Mihailova ulica (od Pariske ulice do Platate Albanija), istorijska celina Kosančićev venac i Pristanište.

U planu je izrada druge faze 3D mape, koja podrazumeva izradu 3D objekata na svim trgovima, Skadarliji i kompleksu na Dedinju. Treća faza će obuhvatiti Karađorđevu ulicu, Nemanjinu, Zemun, Savski trg i Hram Svetog Save.

Prema rečima realizatora projekta Željka Zdravkovića, sam podatak da taj servis dnevno poseti više od 700 miliona lica, dovoljno govori o popularnosti takvog načina turističke promocije grada.

Kada turisti odluče da posete bilo koju destinaciju u bilo kom delu sveta, najpre posete 2D mapu grada i traže svoj hotel, kulturno istorijske spomenike koje žele da obiđu i sve ostalo što ih zanima, a zatim pogledaju i u 3D na "Google Earth-u".

Na taj način turista se upoznaje sa destinacijom i ima mogućnost da i pre dolaska na nju ima predznanja o gradu u kom boravi.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguća virtuelna šetnja beogradskim ulicama

Izvor: Beta, 30.Jul.2012

BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Turistička organizacija Beograda (TOB) saopštila je u ponedeljak da je završila izradu prve faze trodimenzionalne 3D mape grada Beograda...Kako se navodi, Beograd u 3D tehn..

Nastavak na Beta...

Beograd na 3D mapi

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2012

Beograd u 3D tehnologiji od sada se može videti na Google Earth-u, saopštila je danas Turistička organizacija Beograda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

3D mapa grada: Virtuelna šetnja beogradskim ulicama

Izvor: S media, 30.Jul.2012

Turistička organizacija Beograda (TOB) objavila je danas da je završila sa izradom prve faze trodimenzionalne (3D) mape grada Beograda...Beograd u 3D tehnologiji može se videti na "Google Earth-u", i svi zaintresovani mogu se virtuelno prošetati beogradskim ulicama...Prva faza projekta, podrazumeva...

Nastavak na S media...

Moguća virtuelna šetnja beogradskim ulicama

Izvor: NaDlanu.com, 30.Jul.2012

BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Turistička organizacija Beograda (TOB) saopštila je u ponedeljak da je završila izradu prve faze trodimenzionalne 3D mape grada Beograda... BEOGRAD, 30. jula 2012. (Beta) - Turistička organizacija Beograda (TOB) saopštila je u ponedeljak da je završila izradu prve...

Nastavak na NaDlanu.com...

Virtuelna šetnja Beogradom

Izvor: Press, 30.Jul.2012

Turistička organizacija Beograda završila je izradu prve faze trodimenzionalne (3D) mape grada Beograda. Prestonica u 3D tehnologiji može se videti na Google Earthu, pa se svi zainteresovani mogu virtuelno prošetati beogradskim ulicama

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.