Rekordan broj turista u Beogradu, za 38% više

Izvor: Večernje novosti, 01.Okt.2018, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj turista u Beogradu, za 38% više

Beograd je u avgustu posetilo 26 odsto više stranih turista, koji su ostvarili za 38 odsto više noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine, prema najnovijim podacima Sektora statistike Grada Beograda Beograd je u avgustu posetilo 26 odsto više stranih turista, koji su ostvarili za 38 odsto više noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine, prema najnovijim podacima Sektora statistike Grada Beograda. Najbrojniji gosti naše prestonice u avgustu bili su iz Turske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nemačke, Irana, Kine, Grčke, zatim Rumunije, Italije, Poljske, SAD i Rusije, a najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Irana, Turske, Kine, Nemačke, Izraela, SAD, Italije. Ukupan broj turista u Beogradu je od početka godine za 12 odsto veći u odnosu na prvih osam meseci 2017, a najbrojniji gosti u tom periodu bili su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske, Grčke, BiH, Slovenije, Bugarske, Rumunije i Irana.PROČITAJTE JOŠ: MLADI TURISTI U SRBIJI: Da možemo, živeli bismo baš Beogradu "Iako godinama unazad Beograd nema turističku sezonu, tokom letnjih meseci se beleži najviše gostiju, koji u avgustu dostižu rekordan broj", rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. Kako dodaje, zahvaljujući izuzetno posećenim manifestacijama, i struktura gostiju se menja, pa je tako zabeležen veliki skok gostiju iz Rumunije, Poljske, Italije, i drugih zemalja.PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD KAO HAVANA: Turisti, uđite u jugo i vratite se u prošlost "Porast u broju ostvarenih noćenja jednak je porastu u prihodu od turizma. Trenutno je aktuelna promotivna kampanja u zemljama regiona, pa u narednom periodu očekujemo još bolje rezultate", zaključio je Popović.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Beograd: Rekordan broj turista u avgustu

Izvor: DANuBeogradu.rs, 01.Okt.2018

Beograd je u avgustu posetilo 26% više stranih turista koji su ostvarili za 38% više noćenja nego istog meseca prošle godine. Po najnovijim podacima Sekretarijata za upravu – sektora statistike Grada Beograda najbrojniji gosti naše prestonice u avgustu bili su iz Turske, Nemačke, Irana, Kine,...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.