Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzetnik protestovao u Beogradu zbog korupcije i nacionalne diskriminacije

Preduzetnik iz Novog Sada Stanko Krstin protestovao je danas u Beogradu ispred zgrade Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca čime je nastavio borbu koju vodi ispred pravosudnih institucija, s namerom da ukaže na korupciju koja vlada u društvu.

On je držao transparent: "Ko prodaje sudske presude".

Krstin je rekao da je rešen da "do kraja života" protestuje ispred sudova u Srbiji, zbog mnogobrojnih sudskih postupaka koji se vode protiv njega, zbog kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u kojoj ga optužuju da svojom proizvodnjom truje građane, i zbog nacionalne diskriminacije i uvreda da je "ustaša".

"Sve sudske predmete koji se vode protiv mene, čak i jedan koji je pokrenulo tužilaštvo, pokrenuli su isti ljudi, i u svima se sudi na istu temu, a to su nepostojeći otrovi u mojoj firmi", rekao je ranije Krstin agenciji Beta.

On je vlasnik firme "Pre-print" koja se bavi grafičkom delatnošću. Osnovana je 1996. godine u Odžacima, a 2006. godine je preseljena u Novi Sad i danas zapošljava 12 radnika. Krstin je i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine i član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Stanko Krstin je u više navrata protestovao u Novom Sadu ispred zgrade u kojoj su sudovi i tužilaštva, kao i u Beogradu, ispred zgrade Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca i Agencije za borbu protiv korupcije.

Krstin je naveo da su ga, između ostalih, za uvredu tužili komandirka jedne policijske stanice u Novom Sadu i njen zamenik, pošto je protiv njih podneo krivičnu prijavu, a za uvredu ga je tužio i jedan sudija, koga je Krstin optužio da je oslobodio osoba koje su krivotvorile dokumentaciju o navodnim otrovima iz njegove firme.

Optužio je i pripadnike Bezbednosno-informativne agencije, kao i pojedince iz vrha republičkog tužilaštva da su za 3.500 evra pokušali da mu "prodaju zastarelost" sudskog postupka.

Krstin je optužio i pokrajinske i republičke inspektore za zaštitu životne sredine da su počeli da mu stvaraju probleme kada nije prihvatio njihovu "sugestiju" da merenje aerozagađenja u njegovoj firmi izvrši jedna firma iz Zrenjanina, već je, po mnogostruko nižoj ceni, angažovao drugu firmu. Optužio je pojedine inspektore i da su od njega tražili mito.

Naveo je da su njegovi problemi počeli 2009. godine, kada je rekao da je firma iz Zrenjanina koju su mu preporučili da meri aerozagađenje u njegovom preduzeću, "mafijaška".

Po njegovim rečima, iako ne postoji niti jedan dokaz da je njegova firma "Pre-print opasna po životnu sredinu, sudovi su ga do sada osudili na novčane kazne od više miliona dinara u građanskim parnicama.

Dodao je da su mu od 2009. godine do danas na taj način "uništili i firmu i zdravlje" i naveo da mu je eko iz vatrenog oružja pucao na kuću, da su ispisivali "Ustaše napolje", optuživali ga da truje golubove, kao i da su ljudi iz komšiluka zbog njegove proizvodnje oboljevali od raka.

Institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti je 2015. i 2016. godine izdala mišljenje da je direktor Ekološkog pokreta iz Novpog Sada Nikola Aleksić diskriminisao Stanka Krstina na nacionalnoj osnovi, a Hrvatsko nacionalno vijeće je 2015. godine tražilo od nadležnih državnih organa da zaštite Krstina od takve diskriminacije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.