VMRO DPMNE pokreće kampanju protiv dogovora s Grčkom

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMRO DPMNE pokreće kampanju protiv dogovora s Grčkom

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski najavio je da će najveća makedonska opoziciona partija voditi predreferendumsku kampanju protiv dogovora s Grčkom o promeni imena države.

On je na svom Facebook profilu napisao "VMRO DPMNE još nije donela odluku o tome da li će pozvati članove da izađu na referendum 30. septembra ili da ga bojkotuju, što će građanima saopštiti kad "definiše konačan stav u odnosu na sam čin glasanja i učestvovanje na referendumu". >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Prema Mickoskom, VMRO DPMNE će se odreći svog dela novca za referendumsku kampanju koji je Vlada Makdonije obezbedilia parlamentu, koji je ovlašćeni predlagač referenduma.

"VMRO DPMNE će sopstvenim snagama i sredstvima, nalazeći podršku u narodu, pre svega idući od vrata do vrata, od kuće do kuće, po kvartovima, gradovima i selima, voditi kampanju protiv Dogovora s Grčkom, jer je on kapitulantski", rekao je lider VMRO DPMNE.

Poslaničke grupe u makedonskom parlamentu imaju pravo na deo od 1,3 miliona evra državnog novca za vođenje kampanje, koji je namenjen isključivo za propagandu u medijima.

Makedoniji 30. septembra predstoji referendum o dogovoru s Grčkom i promeni imena u Severna Makedonija koji bi, u slučaju da bude uspešan, trebalo da bude potvrđen ustavnim promenama do kraja ove godine, što je osnovni uslov za makedonsku integraciju u EU i NATO.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonska opozicija: Vodićemo kampanju protiv sporazuma sa Atinom svojim resursima

Izvor: Blic, 25.Avg.2018

Lider opozicione partije VMRO DPMNE Hristijan Mickoski rekao je danas da će ta partija svojim resursima voditi kampanju "od vrata do vrata" protiv sporazuma o promeni imena te biše jugoslovenske republike.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.