Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije u petak u Beogradu o ekonomskoj saradnji

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2017, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije u petak u Beogradu o ekonomskoj saradnji

Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije sastaće se u petak, 8. decembra, u Beogradu, dva meseca nakon samita u Varni, zbog razgovora o ekonomskoj saradnji, regionalnoj stabilnosti i evrointegracijama Srbije.

Nakon kvadrilaterale u Varni, u Bugarskoj početkom oktobra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije, Aleksisu Ciprasu, Bojku Borisovu i Mihaju Tudozeu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Premijer Grčke doputovaće u Beograd 8. decembra, svega nekoliko sati po završetku posete turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Atini, navodi portal ;tornosnews.gr.

Četvorica lidera sastaće se po drugi put kako bi potvrdili posvećenost saradnji u korist svojih zemalja, ali i drugih država na Balkanu, piše grčki portal.

Vučić, Cipras, Borisov i Tudoze će razgovarati o ekonomiji, transportu, dešavanjima na Zapadnom Balkanu, očuvanju i jačanju regionalne stabilnosti i evropskoj perspektivi zemalja u regionu.

Bugarska će u prvih šest meseci 2018. godine predsedavati EU.

Među temama razgovora lidera Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije 8. decembra u Beogradu biće i predstojeći zajednički projekti Grčke i Turske koji bi trebalo da budu dogovoreni tokom Erdoganove posete Atini, naveo je portal ;tornosnews.gr.

Potpredsednik Vlade Turske ;Hakan ;Čavušoglu rekao je pre nekoliko dana turskim medijima da će Erdogan razgovarati sa grčkim zvaničnicima o autoputevima koji će povezivati dve susedne zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lideri Grčke, Bugarske i Rumunije u petak u Srbiji

Izvor: Radio 021, 03.Dec.2017

Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije sastaće se u petak, 8. decembra u Beogradu, dva meseca nakon samita u Varni, zbog razgovora o ekonomskoj saradnji, regionalnoj stabilnosti i evrointegracijama Srbije...Nakon kvadrilaterale u Varni, u Bugarskoj početkom oktobra, predsednik Srbije Aleksandar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.