Đilas: Ugrožena davanja, Republika nije uplatila novac gradu

Izvor: Večernje novosti, 06.Jun.2013, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Ugrožena davanja, Republika nije uplatila novac gradu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas saopštio je u četvrtak da Republika nije uplatila 100 miliona dinara Gradu, zbog čega su dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou."Pitam ministra finansija Mlađana Dinkića gde je granica. Dokle više i gde je kraj. Preklinjem, nemojte više to da radite i prestanite, jer će ovo dovesti do potpunog kolapsa grada", rekao je Đilas na vanrednoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za novinare.On je objasnio da Gradu nisu prebačena sredstva od poreza na plate sa obrazloženjem da devet ustanova, čiji je osnivač Grad, nisu uplatile fakture.Đilas je dodao da se naknadnom kontrolom ispostavilo da je osam, od devet ustanova uplatilo ta stredstva, a da nije uplatila samo Ustanova kulture Grocka i to 2.654 dinara."Mi odgovaramo zbog tih 2.654 dinara, Beograd danas zbog toga nema 100 miliona i zato ne može da isplati naknadu za trudnice, za gradski prevoz i razna druga davanja", rekao je gradonačelnik.On je upozorio da Grad, ukoliko se prekine sa takvom praksom, koju je nazvao maltretiranjem, neće biti ugrožen, ali da, ako ona bude nastavljena, Grad više neće imati sredstava na računu."Ako sam ja problem, recite - problem je Dragan Đilas, pa da ga rešimo", zaključio je gradonačelnik.GRAD NIJE PREZADUŽENĐilas je izjavio da je grad na današnji dan zadužen 398 miliona evra i da su tvrdnje o prezaduženosti glavnog grada besmislene."Taj ko to izjavi, ja mu predlažem da piše scenario za Bolje živote, Baba gori, a selo se češlja... To je najduhovitiji i najbezobraznji čovek na svetu".On je naveo da je država za osam meseci zadužena za četiri milijarde, a da su dugovi Beograda četvrtina tog iznosa."Svi znate gde su te pare otišle. Lako može da se proveri - u most, bulevar, obdaništa, a nisam primetio gde je otišlo tih četiri milijarde. Beograd nije prezadužen, nego je naše zaduženje u odnosu na republičko malo", rekao je Đilas.Đilas je naveo i da je Beč, koji ima budžet od 12 milijardi, zadužen za tri milijarde.On je rekao i da je juče imao sastanak sa EBRD i da mu je preneto da je ta institucija spremna da finansira izgradnju metroa u glavnom gradu Srbije."Nisam prihvatio aranžmane da ti neka država da pare pa da njena firma to radi. To smo uradili sa Kineskim mostom i nikad više. To je loše za državu, jer nema tendera. EBRD je to odbijao, ali su juče rekli da prihvataju uz garancije države. Ali, ja nemam mogućnost da uđem sam u taj projekat, bez garancije države", naveo je Đilas.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gradu uskraćeno 100 miliona dinara

Izvor: Danas, 06.Jun.2013

Republika juče Gradu nije uplatila 100 miliona dinara i zbog toga su dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou, istakao je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.

Nastavak na Danas...

Đilas: Grad bez 100 miliona dinara, ugrožena davanja na gradskom nivou

Izvor: GdeInvestirati.com, 07.Jun.2013, 11:05

BEOGRAD - Dragan Đilas je saopštio da Republika nije uplatila 100 miliona dinara Gradu, zbog čega su dovedene u pitanje isplate za razna davanja na gradskom nivou. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.