Akcija uklanjanja nelegalnih prodavaca na Vidikovačkoj pijaci

Izvor: Studio B, 26.Sep.2014, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija uklanjanja nelegalnih prodavaca na Vidikovačkoj pijaci

Direktor „Beokoma" Darko Glavaš izjavio je da je danas odneto oko 40 kubika kabastog materijala.

On je precizirao i da je tokom ove akcije kontrolisano oko 40 prodavaca, a napisano 11 prekršajnih naloga, jedan zahtev sudiji za prekršaje, tri zapisnika i dva obaveštenja.

- Ovakve akcije sprovodićemo i ubuduće ne samo u ovom kraju već i na svim drugim mestima gde se krši komunalni red. Po oduzimanju, što su mahom stvari iz kontejnera, roba se odvozi na deponiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vinča, a radnici „Zelenila" na tim površinama postavljaju novu humusnu zemlju i barijere kako kamioni ne bi mogli više tu da priđu. Ovo je druga ovakva akcija za 15 dana. Nedavno je popravljena površina od 3.500 kvadrata, a danas saniramo površinu od oko 2.500 metara kvadratnih. Sekretarijat za inspekcijske poslove i „Beokom" će odgovoriti na sve apele građana koji su nas kontaktirali sa molbom da im se omogući normalno parkiranje i kretanje ulicama u ovom kraju - rekao je Glavaš i dodao da prodavci imaju mogućnost da robu iz kamiona prodaju na Kvantaškoj pijaci ili „Veletržnici", a robu na malo mogu da prodaju na pijačnim tezgama.

Šef Komunalne policije Srđan Ilić je istakao da je zadatak Komunalne policije pomoć prilikom legitimisanja, zaštita inspektora koji obavljaju posao, kao i pisanje kazni za nepropisno parkiranje, iznošenje nelegalne robe i prodaju iz kamiona. Potrudili smo se, kako je dodao, da građanima koji su se žalili i opštinskim inspekcijama pomognemo u rešavanju problema.

U današnjoj akciji na Vidikovačkoj pijaci su učestvovali Komunalna policija, Sekretarijat za inspekcijske poslove, „Zelenilo - Beograd", „Gradska čistoća" i „Parking servis". Posao je obavilo 25 radnika sa četiri specijalizovana vozila i dve pauk-dizalice.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.