Za CNN francuski grad Kan je u Španiji!

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za CNN francuski grad Kan je u Španiji!

Prenoseći današnje otvaranje samita Grupe 20 najrazvijenijih zemalja sveta (G20) u francuskom gradu Kanu, informativna mreža CNN taj grad smestila je u Španiju, a ta greška ubrzo je osvanula na Internetu.

Naime, CNN je prikazala mapu kako bi pomogla gledaocima da lakše lociraju mesto gde se trenutno nalazi njihov predsednik Barak Obama, a na mapi je, Kan smešten nekih 1.200 kilometara zapadnije, u španskoj pokrajini Galiciji, javljaju strani mediji.

Time >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je neko u CNN-u pobrkao ne samo Francusku i Španiju već i atlanstku i mediteransku obalu.

Greška je odmah primećena i snimak je ubrzo postavljen na Internet.

Iako bi mogli biti uvređeni ovom greškom, Francuzi ne bi trebalo da se ljute, jer su pokazali da ni oni ne stoje baš najbolje sa geografijom kada su nedavno na dnevniku na nacionalnoj televiziji pobrkali Flandriju i Valoniju, dva administrativna regiona u susednoj Belgiji.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.