VIDEO: Neredi nakon objavljivanja snimka policije koja ubija crnog tinejdžera

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Neredi nakon objavljivanja snimka policije koja ubija crnog tinejdžera

Predsednik SAD Barak Obama saopštio je da je "duboko uznemiren" snimkom na kojem se vidi kako je policajac u Čikagu prošle godine ubio crnog tinejdžera.

"Kao i mnogi Amerikanci, duboko me uznemirio snimak ubistva 17-godišnjeg Lakvana Mekdonalda", naveo je Obama na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

Najmanje pet osoba uhapšeno je na protestu u Čikagu, organizovanom nakon što je objavljen snimak na kom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se vidi kako je policajac u tom gradu prošle godine ubio crnog tinejdžera, ispalivši u njega čak 16 hitaca.

Policija navodi da Mekdonald nije želeo da baci nož, dok je policajac Džejson Van Dajk optužen za ubistvo prvog stepena.

Gradonačelnik Čikaga Ram Emanuel je apelovao na smirivanje situacije u gradu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.