Samit EU - SAD bez Obame

Izvor: B92, Beta, 01.Feb.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit EU - SAD bez Obame

Vašington -- Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama neće učestvovati na samitu Evropske unije i SAD, koji organizuje Španija, objavio je AP.

Pomoćnik državnog sekretara Filip Gordon rekao je da Obama ostaje predan jačanju odnosa SAD i EU, ali ne planira učešće na samitu jer se ne uklapa u plan putovanja za 2010. godinu. U Evropskoj komisiji navode da nisu imali saznanja da Obama neće prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samitu, koji organizuje Španija kao predsedvajuća Unije.

Visoki zvaničnik Španije rekao je agenciji da se podrazumevalo da će se Obama pridružiti šefovima država EU na samitu, planiranom za maj.

Gordon je podsetio da je Obama prisustvovao samitu u Pragu, a u novembru je bio domaćim sastanka EU-SAD u Vašingtonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.