SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog sajber napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog sajber napada

Barak Obama potpisao je danas nalog da SAD uvedu sankcije Severnoj Koreji, što je odgovor na sajber napada na kompaniju Soni pikčers entertejnment zbog kontroverzne komedije 'Intervju'.

SAD su već ranije uvele sankcije Severnoj Koreji zbog njenog nuklearnog programa, a ovo su prve sankcije kojima se Pjongjang kažnjava za sajber napad na Soni, koji Severna Koreja negira, prenosi AP.

Prema saopštenju Obamine administracije, sankcije će pogoditi tri severnokorejske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ustanove, uključujući vladinu obaveštajnu agenciju i jednu firmu za trgovinu oružja.

SAD uvode sankcije i za 10 pojedinaca koji rade za tri sankcionisane ustanove ili vladu Severne Koreje.

Sankcionisane osobe su isključene iz korišćenja američkog finansijskog sistema, a Amerikancima je zabranjeno da posluju s njima.

Prema saopštenju Bele kuće, ovo je samo "prvi deo odgovora SAD" na incident sa Sonijem.

Serveri ove kompanije bili su napadnuti zbog kontroverzne komedije "Intervju" - parodije o atentatu na severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Zaprećeno je i bioskopima koji bi ovaj film prikazivali, zbog čega je u prvom trenutku bio povučen iz distribucije, ali je potom, zahvaljujući povećanom interesovanju javnosti kao posledice skandala, počeo da donosi ogromnu zaradu Soniju.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SAD uvode sankcije Severnoj Koreji zbog hakerskog napada na Soni

Izvor: Kurir, 02.Jan.2015

HONOLULU - SAD će uvesti sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na hakerski napad na produkcijsku kuću Soni pikčers entertejnment (Sony Pictures Entertainment). Predsednik SAD Barak Obama potpisao je danas izvršni nalog za uvođenje sankcija...SAD su već uvele Pjongjangu sankcije zbog njegovog nuklearnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.