SAD šalje 1.500 vojnika u Irak

Izvor: Vesti-online.com, 07.Nov.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalje 1.500 vojnika u Irak

Američki predsednik Barak Obama doneo je odluku o slanju 1.500 vojnika američke vojske u Irak, kako bi se borili protiv Islamske države.

Pojačava snage za borbu protiv ISIS-a: Barak Obama

 

 

Do sada je u Iraku bilo prisutno oko 1.400 američkih vojnika, a u novom kontigentu biće visoki vojni zvaničnici koji će biti zaduženi za obučavanje lokalne vojske, za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv džihadista, kako u Iraku, tako i u Siriji.

 

U saopštenju Bele Kuće se navodi i da će od Kongresa biti zatraženo još 5.6 milijardi dolara sredstava za operacije protiv Islamske države, uz napomenu da će 1.500 vojnika uskoro biti u bazama oko Bagdada i Erbila.

 

“Predsednik je doneo ovu odluku na osnovu zahteva iračke Vlade i posle razgovora sa vojnim zapovednicima, koji su mu predstavili potrebe iračkih bezbednosnih snaga“, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Još 1.500 američkih vojnika boriće se protiv džihadista

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2014

VAŠINGTON - Američki predsjednik Barak Obama donio je odluku o slanju dodatnih 1.500 američkih vojnika u Irak kako bi se borili protiv pripadnika grupe "Islamska država"..."Predsjednik je donio ovu odluku na osnovu zahtjeva iračke Vlade i nakon razgovora sa vojnim komandantima, koji su mu predstavili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.