SAD prisluškivale i bivšeg predsednika Meksika

Izvor: Blic, 23.Okt.2013, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD prisluškivale i bivšeg predsednika Meksika

Meksički ministar inostranih poslova Hoze Antonio Maede rekao je juče da je američki predsednik Barak Obama obećao istragu u vezi sa optužbama o špijuniranju imejl sistema bivšeg predsednika Felipea Kalderona. Felipe Kalderon

On je dodao da je Obama tokom razgovora sa meksičkim predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom dao svoju reč da će biti otvorena istraga o tome.

Maede je rekao danas u Ženevi da je Obama takođe rekao da on nije odobrio nikakvo špijuniranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Meksika.

On je dodao da se ovde radi o zloupotrebi poverenja, ako su pripadnici američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) hakovali imejl nalog Kalderona i njegovog kabineta, kao što je objavio nemački magazin "Špigl".

List je objavio da je NSA, takođe, čitala sve imejlove aktuelnog predsednika Nijete pre nego je on izabran za predsednika.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.